El monestir de Sant Llorenç es convertirà en un centre d’interpretació del romànic del Berguedà

Dilluns vinent, la presidenta de la Diputació, el bisbe de Solsona i l'alcalde de Guardiola signaran un conveni per fer les obres per adaptar l'espai del monestir que serà centre d'interpretació

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, el bisbe de Solsona, Francesc Conesa, i l’alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, signaran dilluns vinent, 27 de juny, a les 12.30 h, un conveni de col·laboració per convertir el monestir de Sant Llorenç en un centre d’interpretació i d’estudi de l’art romànic del Berguedà.

El projecte que es vol desenvolupar al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà, consisteix en l’adequació de les diferents estances interiors per convertir-les en un espai per a la interpretació, l’estudi i els itineraris romànics del Berguedà. L’objectiu és que pugui esdevenir un referent per al desenvolupament cultural i turístic del conjunt de la comarca i va molt en la línia del que comentaven fa unes hores el president de Civitas Cultura, Toni Puig, gestor cultural de l’equipament: que la idea és convertir el monestir en un epicentre del romànic a la comarca.

El nou espai serà un equipament cultural del romànic del Berguedà on es puguin identificar i visualitzar el conjunt d’esglésies i altres monuments restaurats per la Diputació de Barcelona al llarg dels anys i projectar-se com una experiència innovadora i contemporània de la interpretació del romànic.

En concret, el conveni que se signarà dilluns és a tres bandes. El bisbat cedirà l’espai a la Diputació perquè faci les obres i hi destini aproximadament 1,4 milions d’euros, segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà. A banda, el tercer agent de l’acord és l’Ajuntament de Guardiola, que assumirà l’espai per dinamitzar-lo quan s’hagin acabat les obres i entri en funcionament.

X