La Flama del Canigó arriba a la plaça del Forn de Berga i s’espargeix per la resta del Berguedà

Els Amics de la Flama l'han anat a buscar com cada any a l'emblemàtic cim i aquest dijous l'han acostat a Berga perquè representants de la resta de pobles de la comarca la recollissin

La Flama del Canigó ha arribat aquest 2022 al Berguedà i s'ha distribuït en un acte a la plaça del Forn de Berga. AJ BERGA

La Flama del Canigó ja és al Berguedà. Els Amics de la Flama l’han anat a buscar com cada any a l’emblemàtic cim i aquest dijous l’han acostat a Berga perquè representants de la resta de pobles de la comarca la recollissin i l’acostessin als seus veïns. L’acte d’encesa del peveter ha estat a la plaça Sant Joan i ha comptat amb la rebuda de l’alcalde, Ivan Sánchez, i la lectura del manifest per part dels directors i directores dels centres educatius de secundària de Berga.

La Berguedana de Folklore Total ha interpretat la dansa ‘El Pegaire’ i els gegants de La Bauma dels Encantats han fet diversos balls. Posteriorment, s’ha distribuït el foc de la Flama del Canigó per encendre les fogueres de la nit de Sant Joan a diversos municipis del Berguedà.

L’acte ha estat organitzat per Òmnium Berguedà amb la col·laboració de l’AjBerga, Bauma dels Encantats, AEiG Sta. Maria de Queralt i Geralda de Portella, Berguedana de Folklore Total, JAB, Mountain Runners del Berguedà, Club Esquí Berguedà i Castellers de Berga.

X