Tallaran l’accés a la zona del pont de Pedret fins a nova ordre

L'acumulació de vehicles a tocar del pont de Pedret s'ha convertit en un fet reiterat i insostenible que suposa un risc per a la seguretat de tots els visitants

L’Ajuntament de Cercs ha fet públic aquest dilluns que tancarà l’accés a la zona del pont de Pedret per impedir-hi l’arribada massiva de vehicles. En concret -ha explicat l’alcalde, Jesús Calderer- es tallarà fins a nova ordre el camí, pocs metres després del trencant per anar a l’abocador. A més, es col·locaran senyals al capdamunt del camí, a tocar de l’IES Guillem de Berguedà, perquè els vehicles siguin conscients del que es trobaran més avall.

El motiu és que l’acumulació de vehicles a tocar del pont de Pedret s’ha convertit en un fet reiterat i insostenible que suposa un risc per a la seguretat de tots els visitants. Per què? Doncs perquè la quantitat de vehicles que s’hi solen acumular -sobretot, en cap de setmana o festius- fa difícil (o directament, impossible) que els vehicles de rescat arribin a la zona. I ara, a banda de l’evidència visual de cada cap de setmana, hi ha un informe de Bombers que ho adverteix.

Un aparcament per a 100 vehicles, en vies de negociació

Per tot plegat, l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha consensuat amb l’Ajuntament de Berga fer un decret per tallar el camí uns metres més amunt. En paral·lel a aquesta decisió, que entrarà en vigor en els pròxims dies, tant l’Ajuntament de Cercs com el de Berga treballen conjuntament per poder utilitzar uns camps de la vora de l’abocador perquè els visitants hi puguin aparcar el seu vehicle.

L’esplanada podria fer lloc a un centenar de vehicles, segons Jesús Calderer. A més, seria en un camp que comunica amb un camí que porta, per dins el bosc, fins a la Caseta dels Pescadors que hi ha a tocar del pont de Pedret.

Més vigilància a la zona

L’alcalde de Cercs ha reconegut que les queixes han anat en augment, sobretot arran de l’increment de la vigilància a la riera de Merlès. Els visitants se senten més lliures a Pedret i cada vegada s’hi acumula més gent, i també més vehicles. Per reduir-ho, s’ha pactat amb l’Ajuntament de Berga que agents de la Policia Local hi freqüentaran per garantir que tothom compleix la senyalització i per sancionar, si cal.

Calderer ha opinat que, amb el temps, entén que l’accés per Cal Rosal ha de ser el principal camí cap a Pedret, “perquè és un lloc gran, espaiós, i amb els serveis necessaris”. Això sí, l’alcalde ha recalcat que s’atorgaran els permisos necessaris per tal que les persones interessades en les visites culturals a l’església de Sant Quirze de Pedret puguin fer-les sense problemes, els caps de setmana i festius, com fins ara.

X