L’arquitecte Carles Enrich, reconegut a l’Estat per la rehabilitació de l’Espai Santa Eulàlia de Gironella

Ha rebut el Premi Re del Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes de l'Estat

La transformació de l’església vella de Gironella en l’actual Espai Santa Eulàlia crida l’atenció als arquitectes d’arreu de l’Estat. El Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya ha atorgat el Premi Re a l’arquitecte Carles Enrich, per la rehabilitació que va fer a l’antiga església de Gironella. El d’Enrich és un dels quatre estudis de Catalunya que han estat distingits als premis estatals d’enguany.

L’obra va consistir en adaptar l’espai de l’antiga església en un centre cultural condicionat per fer-hi tot tipus d’actuacions artístiques. Després de segles de canvis d’ús constants, el 1971 l’Ajuntament de Gironella va recuperar l’edifici en un estat de conservació molt precari. L’any 2016, el mal estat de l’edifici va requerir una reformulació de l’espai per desenvolupar-hi activitats culturals. I aquí intervé l’Ajuntament, que és qui impulsa l’actuació i l’encarrega al despatx d’arquitectes Carles Enrich Studio. Des d’aleshores, la ment pensant de la reforma ha rebut diversos reconeixements.

En clau catalana, a banda del premi a Carles Enrich, el certamen d’enguany ha premiat els arquitectes Peris+Toral amb el Premi d’Arquitectura Espanyola per una promoció d’habitatges socials de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). També s’ha reconegut els arquitectes Ramon Bosch i Elisabet Capdeferro amb el Premi Compromís de valors socials per l’edifici Bloc 6×6 de Girona. Patricio Martínez, Maximià Torruella i Luis Miguel han rebut el Premi Professió de valors professionals per l’edifici UCI-Covid del Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona. A més, durant la gala, l’arquitecta catalana Carme Pinòs ha rebut ex aequo la Medalla d’Or d’Arquitectura que reconeix les millors trajectòries professionals en l’arquitectura i urbanisme.

Tots els projectes guanyadors dels premis han estat seleccionats per un jurat entre un total de 650 propostes.

X