Fotografies d’una quinzena d’entitats d’Avià lluiran en lones gegants a la plaça de l’Ateneu tot l’estiu

És la setena edició del projecte AviArt, que impulsa l'Ajuntament i el Kovent, i que enguany se centra en les fotografies de Lucía Herrera, reconeguda internacionalment

Torna AviArt, el projecte que cada estiu converteix els carrers d’Avià en un aparador d’obres de gran format. Enguany es vol reivindicar les activitats d’oci i lleure de la gent d’Avià d’una forma artística. Durant setmanes la fotògrafa Lucía Herrero ha retratat una quinzena d’entitats del poble i se n’han fet desenes de fotos impreses en lones gegants. Aquestes lones s’exposaran a partir del 23 de juliol a la plaça de l’Ateneu i hi lluiran, si el temps ho permet, durant tot l’estiu.

Un dels elements a destacar és que no són fotografies convencionals de grup. Les entitats i associacions d’Avià van ser citades a diferents indrets del poble i se’ls hi van realitzar fotografies i vídeos en un escenari i elements no habituals.

La quinzena d’entitats que hi han participat han estat el Grup d’Havaneres Sac i Ganxo, la Correnotes Band, el Grup d’Esplai d’Avià, el Centre d’Estudis d’Avià, el Casal de la Gent Gran, el Motor Clàssic d’Avià, la Societat de Caçadors d’Avià, el Grup de Caramelles, el Cop de Pedal, la Penya Blaugrana, la Comissió del Segar i Batre, la Unió Esportiva Avià i l’Agrupació Teatral Avianesa.

La gent del poble i els membres de les entitats o associacions que surten retratades, mostren alguns elements identificatius de l’entitat, sumat a altres elements no habituals que permeten observar Avià des d’una perspectiva imaginària i artística.

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, ha expressat que estan “molt contents amb aquest projecte, ja que ha servit per reunir les entitats i que es poguessin conèixer encara més entre elles, per altra banda, és una cosa curiosa, però que esperem que sigui molt bonica i divertida”.

Rosa Cerarols, membre i una de les fundadores de l’associació, centre cultural i comunitat artística Konvent, ha destacat que “s’ha de valorar positivament que l’Ajuntament d’Avià aposti per fer propostes artístiques més enllà d’un rèdit polític, una proposta participativa per a la gent del poble i que de forma estructurant va en benefici a la imatge del poble”.

Lucia Herrero, una artista reconeguda internacionalment

L’encarregada de fer les fotos ha estat Lucía Herrero, una fotògrafa i artista de reconeixement internacional. Herrero col·labora fent publicacions a la revista nord-americana Time Magazine, entre altres. Una de les seves obres més reconegudes és el “Tribut a laBata”, on fa un homenatge i reivindica la figura de la dona matriarca dins la societat patriarcal a través de diferents retrats.

X