La desconnexió d’un transformador de Cercs deixa vint minuts sense llum 29.000 llars del Berguedà

Segons Endesa, els municipis afectats han estat Bagà, Sagàs, Gironella, Vilada, Berga, Puig-reig, Borredà, Castell de l'Areny, Santa Maria de Merlès i Avià

Uns 29.000 clients d’Endesa de, com a mínim, una desena de municipis del Berguedà han quedat sense llum durant uns 20 minuts aquest diumenge al migdia. Segons han confirmat a l’Aquí Berguedà fonts d’Endesa, el motiu ha estat la desconnexió d’un transformador de la subestació de Cercs. L’avís s’ha rebut a les 15.18 h d’aquest diumenge i la incidència s’ha pogut donar per resolta a les 15.35 h.

En concret, els municipis afectats -segons Endesa- han estat Bagà, Sagàs, Gironella, Vilada, Berga, Puig-reig, Borredà, Castell de l’Areny, Santa Maria de Merlès i Avià. Des d’Endesa assenyalen que la incidència només ha estat en un transformador de tots els que hi ha a Cercs, això implica que no té perquè haver estat una apagada general en els municipis afectats, sinó que hi ha veïns que la poden haver patit i d’altres que no.

X