Salut iniciarà les noves Urgències de l’hospital de Berga a partir de la tardor per tenir-les enllestides a mig 2023

El Departament, a través del Servei Català de la Salut, ha obert el termini perquè les empreses es presentin al concurs públic per fer les obres. Tenen temps per presentar-s'hi fins al 2 de setembre

Obert el període de presentació de candidatures per fer les obres de les noves Urgències de l’Hospital de Berga. Les empreses interessades en assumir l’encàrrec poden presentar-s’hi fins al 2 de setembre, amb la idea que els treballs puguin començar al llarg del mateix més. El Departament de Salut, que és qui encarrega les obres a través del Servei Català de la Salut, estima que les obres s’allargaran uns 9 mesos des del moment en què comencin. Per tant, el nou espai hauria d’estar en funcionament a mig 2023.

El pressupost inicial d’inversió és de 2.413.950,01 euros. A més, hi ha un compromís per part del Servei Català de la Salut per continuar invertint en el centre al llarg de l’any vinent. En paral·lel, l’Ajuntament de Berga ha de licitar les obres per millorar l’accés a les noves Urgències i, de fet, l’alcalde ja va demanar a la resta d’alcaldes de la comarca i al Consell Comarcal que posin el seu gra de sorra en l’actuació i hi aportin diners.

Pel que fa als treballs a l’hospital que paga la Generalitat, es portaran a terme en dues fases. La primera correspondrà a la construcció de la Base SEM i la reforma dels vestidors, i la segona, és la pròpia de les Urgències.  Les noves instal·lacions d’Urgències s’ubicaran a la quarta planta de l’edifici nou, en una zona que actualment no s’utilitza. A més, tindran accés directe des de la via pública (l’ha d’adequar l’Ajuntament) i ocuparan un espai de 678 metres quadrats.

X