L’Ajuntament de Puig-reig destina 1,8 milions d’euros a inversions al pressupost del 2022

En el capítol d'inversions també destaca l’arranjament del col·lector de Costa Garbera, amb un cost de gairebé 600.000 euros

L'Ajuntament de Puig-reig preveu invertir 100.000 euros a seguir desenvolupant el parc central del municipi. CEDIDA

L’Ajuntament de Puig-reig ha aprovat, aquest dijous, en sessió extraordinària, el pressupost per a l’exercici 2022 que és d’un total de 5.888.406,39 euros. El pressupost d’aquest 2022 suposa un augment de gairebé el 9% respecte al de l’any passat, amb un increment de 465.728,5 euros.

L’alcalde, Josep Maria Altarriba, ha explicat que es tracta d’uns comptes que “continuen la línia del mandat” i que tenen per objectiu “consolidar projectes iniciats, desenvolupar algunes actuacions pendents i realitzar millores al municipi”. En el capítol d’inversions s’hi destinen gairebé 1,8 milions d’euros.

Concretament, les inversions ascendeixen a 1.791.377,16 euros i es finançaran amb fons propis de l’ajuntament i subvencions que ja estan concedides o confirmades. En especial, en aquest apartat destaca l’arranjament del col·lector de Costa Garbera amb un cost de gairebé 600.000 euros, l’arranjament del vestíbul i dels serveis del Teatre de l’Ametlla de Merola amb un cost de més de 260.000 euros o la instal·lació de plaques fotovoltaiques en tres fases diferents per un valor total de 180.000 euros aproximadament. Està previst instal·lar-ne a l’edifici de l’escola bressol i la biblioteca, a la zona de la piscina i del pavelló i  a l’estació de tractament d’aigua potable i l’estació de bombeig d’aigua. A banda, s’invertiran uns 100.000 euros a seguir desenvolupant el projecte del parc central.

A més a més, també s’hi inclouen més d’una vintena d’actuacions entre les quals destaquen la instal·lació d’un ascensor al pavelló per a persones amb mobilitat reduïda, la construcció d’un mòdul nou de vestidors al camp de futbol, la instal·lació d’un circuït de pump trak per a patinets, bicicletes petites i skates, la millora de la senyalització urbana, la compra d’un habitatge d’emergència i d’altres actuacions de millores urbanes i d’eficiència energètica.

Per a l’alcalde, aquestes inversions segueixen “una línia clara de fer millores al municipi pensant en la reactivació de l’economia local i en la línia iniciada per la millora de la sostenibilitat i l’eficiència energètica, tenint en compte d’altres actuacions i projectes que ja s’han executat”. Altarriba ha afegit que “el pressupost es caracteritza per mantenir el límit de la despesa ordinària pràcticament al mateix nivell dels anteriors exercicis, mantenint-ne l’austeritat; pel manteniment del nivell impositiu i per l’augment de la participació en la despesa social i l’increment de les inversions sostenibles amb la pretensió de fer de motor del teixit econòmic local i comarcal”.

L’alcalde ha recordat que la majoria de projectes esmentats compten amb el cofinançament de l’administració. Això, afegit a la possibilitat que tenen els ajuntaments de poder utilitzar el romanent de tresoreria i a que el consistori puig-reigenc té actualment un percentatge d’endeutament baix, genera certa tranquil·litat a l’equip de govern per poder tirar endavant els projectes previstos. Actualment, el consistori es troba a un nivell molt baix d’endeutament (7,39%).