Neix a Borredà el festival TIFA, amb propostes que fusionen art i natura

El certamen, que se celebrarà del 5 al 8 d'agost, pretén apropar a un públic familiar el món de les arts i la natura a través d’activitats culturals i pedagògiques

El pròxim divendres 5, dissabte 6 i diumenge 8 d’agost, Borredà acollirà la primera edició del festival Tifa, Teatre i Família a la Natura, una proposta cultural que vincula la creativitat amb l’entorn. El certamen pretén apropar a un públic familiar el món de les arts i la natura a través d’activitats culturals i pedagògiques com són espectacles culturals, sortides i tallers relacionats amb el teatre i la natura.

La programació començarà divendres a les 9 del matí amb un circuit d’orientació a l’aire lliure. Continuarà a les 5 de la tarda amb un taller d’herbes remeieres a la Cabanya Boscana, a les 7 tindrà lloc a la Placeta l’espectacle de carrer The Strambotik kabaret de la companyia Rauxa i la jornada acabarà a les 10 de la nit, a les Escales de l’Església amb la Nit de curtmetratges de i+G Stop Motion.

Dissabte seguirà la festa amb la sortida a la natura Bany de bosc a les 9  del matí amb l’Escola de Comunicació Inda. A les 12 del migdia, al teatre Puigmal la companyia Teatre Nu oferirà l’espectacle de titelles Maure el dinosaure. El festival seguirà a les 5 de la tarda amb el taller de construcció de titelles també a càrrec de la companyia Teatre Nu. A les 7 de la tarda serà el torn de la companyia De Paper que oferirà a la placeta l’espectacle “Una pometa i un pomer” i el punt final de la jornada de dissabte la posarà Sergi Estella amb el concert The One Man Band a les 10 de la nit també a la placeta.

Diumenge començarà amb el I Mercat de la Fusta Borredà que estarà durant tot el dia a la Plaça Major, l’objectiu és posar en valor un ofici molt tradicional del territori i reivindicar la seva supervivència artesanal i sostenible. A les 9 del matí, des de la plaça Major hi haurà la sortida al Molí de Subirà i a la tornada, a l’una del migdia serà el moment del concert – vermut amb Bocaflai al teatre Puigmal. A les 7 de la tarda, a l’amfiteatre de La Fusta, tindrà lloc el concert ball de música tradicional del Pirineu amb el Duet Daura i finalment, el festival arribarà al seu punt final amb el concert Meandres de Voraigua que començarà a les 10 de la nit a la placeta.

El festival “Tifa, Teatre i Família” està organitzat per Teatre Nu i l’Ajuntament de Borredà i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. A més a més, té el suport d’entitats i establiments locals que col·laboren amb una rifa que se celebrarà cada dia després de l’espectacle de les 10 de la nit. Els establiments col·laboradors són: Bar Restaurant Baix, Cabanya Boscana, Cal Ferrer, Càmping Campalans,  Càmping Riera Merlès, Carnisseria Anna Conill, El Molí, El Querol Vell, Formatges La Bauma, Restaurant Sant Marc i Supermercat Sant Marc.

Sobre Teatre Nu

Teatre Nu és un col·lectiu de professionals de l’art escènic que crea, produeix i exhibeix espectacles; al mateix temps que gestiona projectes que promouen i acosten les arts escèniques a tots els públics.

Teatre Nu és una companyia de teatre amb més de 20 anys d’experiència i 2.500 funcions realitzades. En 2015 s’inaugura la Casa del Teatre Nu amb la voluntat de ser un centre cultural arrelat en el territori. L’any 2021 s’inaugura l’allotjament de les residències de creació.

El cor del projecte és la Casa, un centre cultural i de creació situat a Sant Martí de Tous (Barcelona), on es realitza molt més que una programació cultural. És un espai on es generen vincles amb el públic, neixen projectes pedagògics i programació d’activitats.

Es complementa amb la Residència d’artistes que acull propostes creatives de totes les disciplines artístiques, integrant-les en la comunitat.

A més, són els responsables de la direcció artística i programació del Festival de Llegendes de Catalunya.