Efecte colateral del tancament de Pedret: els cotxes obstaculitzen l’entrada a l’abocador

El Consell Comarcal demana que no s'hi aparqui perquè es dificulta el pas als camions de recollida que volen arribar a l'abocador i també als cossos d'emergència en cas d'accident o incendi

Primers efectes colaterals del tancament de Pedret. Tal com era previsible, els visitants han continuat desplaçant-se a la zona del pont, però per arribar-hi han de deixar el cotxe més lluny. Això ha atapeït l’entrada a l’abocador de Font Ollera, que és un dels punts més pròxims al punt on s’ha tallat el camí d’accés a Pedret. I tot, malgrat que al capdamunt del camí d’accés a Pedret (davant l’IES Guillem de Berguedà), hi ha senyals que alerten del tall del camí.

En una publicació a les xarxes, el Consell Comarcal -com a gestor de l’abocador- ha fet públic el problema i demana als conductors que no aparquin a la zona perquè obstaculitzen l’entrada dels camions a l’abocador. A banda, l’ens també apunta que els cossos d’emergències poden tenir problemes per accedir a la zona en cas d’incendi o accident.

El president del Consell, Josep Lara, ha relatat a l’Aquí Berguedà que la setmana passada s’hi van començar a acumular cotxes en el moment en què els camions de recollida arribaven procedents de tota la comarca. “Hi van arribar a haver cinc camions encallats i vam demanar als Mossos un cop de mà”, explica.

Els agents van posar algunes sancions, atès que estava senyalitzat des de l’inici del camí que no s’hi podia estacionar. I això va propiciar moviment a la zona i que els camions poguessin entrar a l’abocador.

Ara, a més, s’està estudiant col·locar senyalització a la mateixa entrada de l’abocador per evitar nous col·lapses.

https://twitter.com/ccbergueda/status/1552683721681260547

Un camp on aparcar vehicles, de cara a l’estiu vinent

L’alcalde de Cercs i també conseller comarcal, Jesús Calderer, va explicar fa setmanes, quan es va anunciar el tall al camí d’accés a Pedret, que s’estava treballant per habilitar una esplanada on els vehicles poguessin aparcar. De moment, però, aquest espai d’aparcament no s’ha pogut estrenar, i això ha provocat l’increment d’estacionaments a tocar de l’abocador que el Consell intenta apaivagar.

En una trucada de l’Aquí Berguedà, Calderer ha confirmat que se segueix parlant amb els propietaris dels terrenys per arribar a un acord, “però no podrà ser aquest estiu”. Això sí, l’alcalde de Cercs entén que, tot i que entremig hi pugui haver canvi de colors en ajuntaments, l’estiu que ve “s’hauria de seguir la mateixa política” per combatre la massificació a Pedret.

X