Torna el servei de Transport a la Demanda a l’Alt Berguedà per a qui necessiti anar al CAP a l’estiu

Només es podrà fer servir en aquells casos que no hi hagi cap més opció de transport públic i ho decidiran els professionals sanitaris

Aquest estiu, el Consell Comarcal del Berguedà ofereix per segon any consecutiu, un servei especial del Transport a la Demanda (TAD) perquè els veïns de 10 municipis de l’Alt Berguedà i del Berguedà Centre que s’hagin de visitar als seus Centres d’Assistència Primària (CAP) de referència (Guardiola de Berguedà i Berga), ho puguin fer amb aquest transport públic que gestiona l’ens comarcal.

El servei especial TAD Salut es posarà en marxa el dilluns, 1 d’agost, i es preveu que estigui actiu fins al 30 de setembre. En aquesta data els dispensaris dels municipis de l’Alt Berguedà Bagà, Gósol, Saldes, Vallcebre, Castellar de n’Hug, Sant Julià de Cerdanyola i La Pobla de Lillet així com Vilada, Borredà, Castell de l’Areny i Sant Jaume de Frontanyà està previst que ja hagin recuperat el servei habitual de metges. Durant aquest període els consultoris estaran oberts a l’horari habitual, però només amb servei d’infermeria i administratiu.

A qui s’adreça i com beneficiar-se’n?

El servei especial TAD Salut es prestarà exclusivament al veïnat dels municipis esmentats de l’Alt Berguedà i Berguedà centre que requereixin atenció mèdica als seus CAP’s de referència: Guardiola de Berguedà i Berga. Les condicions per beneficiar-se’n són que no puguin accedir a la seva visita mèdica amb les línies del transport públic regular d’autobús existents o les del TAD ordinari. És a dir: només es podrà fer servir en aquells casos que no hi hagi cap més opció de transport públic, prèvia prescripció facultativa i sempre que no es tracti d’un transport urgent que s’hagi de fer amb ambulància o bé transport adaptat.

Els professionals sanitaris decidiran quines són les persones que poden accedir a aquest servei especial. Per fer-ho, a banda dels criteris mèdics, tindran en compte aquells usuaris que no disposin de cap mitjà de transport públic regular (bus o la TAD ordinari). Aquesta informació detallada es pot consultar AQUÍ.

“Estar al costat del més vulnerables”

El conseller de Mobilitat, Abel Garcia, ha destacat que aquest servei “ens permet acostar els serveis bàsics com la salut a la ciutadania”. Ha recordat que el TAD Salut “és un servei excepcional per cobrir una necessitat de forma puntual”.

Per la seva banda, Anna Maria Serra, consellera comarcal de Salut, ha valorat que es puguin activar serveis especials com aquest de Transport a la Demanda salut. La consellera ha indicat que el Consell Comarcal del Berguedà “posem el nostre granet de sorra per estar al costat dels més vulnerables i també dels ajuntaments per ajudar-los en tot allò que necessitin”.