Desembús de canonades: essencial per a la higiene i benestar general

Patrocinat

Tots, en algun moment de les nostres vides, hem de lidiar amb problemes de major o menor envergadura relacionats amb les canonades de la nostra llar, especialment quan vivim en cases una mica més antigues i el sistema i materials de les quals no és tan eficient com el que s’utilitza en les construccions modernes.

Els desembussos de canonades constitueixen, sens dubte, un dels serveis primordials més importants perquè, entre altres coses, eviten la proliferació d’animals i insectes que poden afectar seriosament la nostra qualitat de vida a través d’una higiene deficient. Malgrat això, es tracta d’un tipus de treball que, en moltes ocasions, és subestimat, sent el més recomanable comptar amb veritables professionals de l’àrea. Si busques opcions de desembussos a Barcelona, has de tenir en compte Desatascos Verdú, ja que ofereixen un servei professional, ràpid, eficient i als millors preus del mercat.

Per què és tan important el desembús de canonades?

higiene. Es tracta d’un servei de vital importància, tant a escala particular com en l’àmbit municipal i estatal. Mantenir les canonades netes és clau per, juntament amb un altre tipus de mesures, mantenir les plagues d’animals com rates i insectes perfectament controlades, entenent que es tracta d’animals que poden afectar seriosament la nostra salut per ser transmissors de moltes malalties.

En l’àmbit particular, la importància del desembús és pràcticament la mateixa, perquè estarem atraient animals indesitjats a casa, a més de la generació d’olors desagradables i, depenent del nivell de l’embús, es poden arribar a generar fuites importants, generant una situació considerablement més greu; la qual cosa també implicaria una despesa o inversió molt més gran per resoldre-la.

És justament per això que l’Ajuntament de Barcelona presta tanta atenció a aquest tipus de temes, convertint-los en una prioritat perquè té un impacte directe sobre la salut i benestar general de tota la població. A continuació compartim algunes de les raons més poderoses per les quals és tan important resoldre ràpidament qualsevol mena de problemes d’embussos a les canonades:

  • Insalubritat

Com hem comentat anteriorment, un dels problemes més destacats i associats a l’embús de canonades és, sens dubte, la insalubritat. Això es deu, principalment, perquè l’aigua retorna amb deixalles de tota mena, cosa que genera pudor i problemes d’higiene en general.

  • Presència d’insectes i animals

Molts insectes i animals solen passar per les canonades. Quan es troben davant d’un embús, busquen la forma i el lloc més pròxim per sortir a la superfície i aquest lloc, generalment, és a casa nostra. És per aquesta raó que quan tenim una o diverses canonades atapeïdes a casa és perfectament normal observar un increment de la presència de certs insectes i animals. Aquests animals, a més, solen transmetre una gran varietat de malalties als éssers humans, per la qual cosa representen una amenaça seriosa per a la nostra salut en general.

  • Inundacions

Un altre dels problemes més comuns associats als embussos de canonades són les fuites d’aigua i inundacions. Aquesta situació és, sens dubte, una de les més greus i complexes de resoldre, especialment pels elevats costos. 

Generalment, les inundacions ocorren quan les canonades són molt velles o no van ser instal·lades correctament. Si a això se li suma un embús de gran envergadura, el resultat pot ser catastròfic perquè hi ha altes probabilitats que les canonades generin una inundació, afectant tot al seu pas: mobles, pisos, articles personals… sense comptar amb les males olors i deixalles de tota mena que estaven atapeïdes a les canonades i que també surten a la superfície.  

Per tot això, resulta de gran importància comptar amb l’ajuda de professionals perquè és la millor garantia d’assolir l’objectiu de desembussar les canonades de la forma més ràpida i eficient, abans que el problema continuï creixent i es torni molt més greu. També és la raó per la qual no només és recomanable contractar aquest servei quan les canonades ja estan atapeïdes, sinó també per fer treballs preventius.

Per què es generen els embussos?

En moltes ocasions, i malgrat tenir bons hàbits d’higiene, s’embussen les canonades de casa, i és que hi ha moltes possibles raons darrere d’aquest problema: canonades velles, desconeixement i falta de manteniment solen ser les causes més destacades. A continuació, compartim algunes de les més importants:

  • Menjar: en el cas de la pica i del rentaplats, la principal raó per la qual solen embussar-se les canonades és per les restes de menjar o aliments que cauen per la canonada i es van acumulant. Com a conseqüència, comencen a generar-se males olors i, quan l’embús es fa més gran, l’aigua ja no passa amb normalitat i fins i tot comença a retornar amb restes d’aliments. El més recomanable, a més de fer feines preventives, és comprar un bon filtre i sempre llençar els residus a la paperera de deixalles orgàniques. 
  • Un altre tipus de residus: a més dels aliments, les pastilles de sabó, el detergent, els papers i els pèls també solen ser els principals responsables d’embussar les canonades, especialment les del lavabo, dutxa, banyera i pica. Fer el possible per evitar que aquests residus passin a les canonades és, sens dubte, la millor feina de prevenció que podem fer. 
  • Canonades velles: com ja hem comentat, les canonades velles també tenen moltes més probabilitats d’embussar-se. Els residus, fins i tot els més petits, passen i s’embussen més fàcilment perquè la superfície de les canonades és molt més porosa. També és un tipus de canonada que és molt més vulnerable de trencar-se i generar inundacions. 

A més dels aspectes anteriors, qualsevol altre tipus d’objecte que per error se’n vagi per les canonades, pot ser el responsable de l’embús. Si bé no és possible eliminar per complet tots els factors de risc, sí que podem tenir més cura de restes d’aliments i d’altres residus per evitar aquest tipus de situacions i, en cas d’un embús, no esperar que la situació empitjori i contactar ràpidament amb professionals a l’àrea.

X