El nou regidor de Junts per Berga, Ramon Caballé, apunta a alcaldable el 2023

Abans haurà d'aconseguir el vistiplau de la comissió territorial del partit i de la militància, però ja té el suport de l'executiva local i, ara mateix, no hi ha constància d'un candidat alternatiu

Ramon Caballé apunta a candidat a l’alcaldia de Berga per al 2023. De fet, en aquests moments ja té el suport de l’executiva local i el seu nom se sotmetrà a valoració de la comissió territorial del partit en les pròximes setmanes. Després, si passa aquest filtre, haurà de passar també el filtre de la militància i, si no hi ha més candidats (que ara mateix no hi són o no s’han fet públics), serà proclamat l’alcaldable de Junts.

Ell mateix ho ha explicat a l’Aquí Berguedà i ha assegurat que té “ganes i il·lusió” per assumir el paper de candidat. Això sí, Caballé ha deixat clar que ara mateix l’únic que hi ha sobre la taula és la proposta, si bé ha deixat clar que ja està treballant en els contactes amb les persones que vol que l’acompanyin en la candidatura.

Caballé, de només 26 anys, ha assegurat que expressa públicament la situació per tres motius. Perquè “professional i personalment es dona la situació per poder-ho fer”. Perquè veu el partit “fort i unit” i celebra que, tot i que només hi ha un regidor actual amb carnet de partit, “no s’ha vist cap dissidència en el discurs ni cap foc creuat”. I perquè en aquesta primera ronda de contactes “tot el que hi he trobat ha estat positiu i amb voluntat de fer una candidatura”.

Caballé, de moment, entrarà a formar part del grup municipal com a regidor, però no assumirà el rol de portaveu. Ferran Aymerich continuarà al capdavant. “Com que el grup municipal ha estat a l’alçada, hem fet oposició de ciutat i hem votat sempre a favor dels temes que beneficiïn la ciutat, crec que no hi ha d’haver cap canvi de papers”, ha assegurat el mateix Caballé.

Quatre renúncies per fer-li lloc al ple

Això sí, per fer possible la seva entrada en el si del grup municipal, fins a quatre persones han hagut de renunciar-hi, ja que Caballé tot just era el número 12 de la candidatura fa tres anys. Per davant encara hi tenia Maria Àngels Guitart, Elvi Mirayo, Pau Bessa i Dolors Rius. El nou regidor, però, ha expressat que la situació de Cesc Torrents -el regidor que deixa la vacant- “es coneixia des de feia temps i s’ha parlat i consensuat amb les persones que hi han renunciat”.

X