Els Castellers de Berga guanyen la primera jornada del Concurs de Castells, a Torredembarra

Els de la camisa blava han empatat en primera posició amb els Nois de la Torre, després de descarregar el 7 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla

Partien com una de les colles favorites per endur-se el concurs i han fet bons els pronòstics. Els Castellers de Berga han guanyat la primera jornada del Concurs de Castells, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Torredembarra.

Els de la camisa blava han empatat en primera posició amb els Nois de la Torre, ja que totes dues colles han descarregat els mateixos castells: el 7 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla. Tot plegat ha fet sumar 1.200 punts a tots dos grups en una diada formada per 12 colles que ha omplert de gom a gom el pavelló Sant Jordi. El podi del concurs l’han completat els Castellers d’Esparreguera, que han descarregat el 4 de 7 amb agulla, el 5 de 7 i el 3 de 7 amb agulla.

El concurs continua a la Tarraco Arena

El Concurs de Castells continua el pròxim cap de setmana a la Tarrago Arena de Tarragona. S’hi aplegaran les colles amb millors números des de l’última edició, que es va fer abans de la pandèmia. Els Castellers de Berga hi acostumaven a participar, però enguany n’han quedat fora.

L’organització va decidir comptar els millors castells des de l’última edició, que va ser abans de la pandèmia. I això fa que algunes colles hagin aconseguit el bitllet per a la Tarraco Arena gràcies als castells que van fer el 2019, malgrat que el seu moment actual sigui molt diferent. La colla de Berga va tenir un final de 2019 discret. Després va venir la pandèmia i els mesos d’aturada forçada han fet que moltes colles hagin hagut de baixar varis pisos el nivell que tenien el 2019.

Ara el món casteller comença a recuperar el pols, però en un estat de forma molt diferent encara al d’abans del coronavirus. Per això, algunes colles -com la de Berga- creuen que seria més realista haver agafat l’últim any com a baròmetre per decidir quines colles van a Tarragona i quines a Torredembarra. Per què? Doncs perquè Berga sap que, fixant-se en el panorama casteller actual, a ells els hauria tocat anar a Tarragona i bregar amb les millors colles del país.

El cas és que no serà possible. I el que això propiciarà és que hi hagi diverses colles a la Tarraco Arena que facin castells molt més petits que els que aquest diumenge els Castellers de Berga i els Nois de la Torre van portar al pavelló de Torredembarra.

X