Berga homenatja el físic Lluís Torner, setmanes després de rebre la Creu de Sant Jordi

Torner ha estat obsequiat amb un diploma de reconeixement per part de l'Ajuntament i ha signat el Llibre d'Honor

L’Ajuntament de Berga ha homenatjat el científic Lluís Torner i Sabata, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), pel seu lideratge en la investigació en ciències fotòniques. El físic berguedà va ser rebut per les autoritats a la sala de plens de l’Ajuntament de Berga aquest dilluns a la tarda, va ser obsequiat amb un diploma de reconeixement i va signar el Llibre d’Honor de Berga.

El mateix ajuntament ha difós l’escrit que Torner ha deixat al Llibre d’Honor:

Molt content per aquest reconeixement de la meravellosa ciutat que em va veure néixer i créixer. No hi visc, però hi tinc família i molts amics. Bona gent, patumaires, boletaires, creatius, muntanyencs, gent de tota mena que estimo.

Agraït pel reconeixement, desitjo a tots els berguedans i berguedanes molta felicitat i salut.

El Govern de la Generalitat ha reconegut aquest any la figura de Lluís Torner pel seu lideratge en investigació de ciències fotòniques. Torner és reconegut internacionalment com a científic capdavanter: va obtenir la Medalla Narcís Monturiol el 2009, Premi de Lideratge de la Optical Society of America el 2011 i Premi Nacional de Recerca el 2016, entre altres reconeixements. A més, va fundar l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), que ha esdevingut un referent mundial d’aquesta disciplina.

X