Avià dedica tota la setmana a la gent gran i homenatjarà set persones que han fet 80 anys

Cada matí d'aquesta setmana hi ha activitats físiques a l’aire lliure com les caminades, el torneig de petanca i la tirada de bitlles catalanes. I a les tardes, activitats culturals

Durant tota aquesta setmana, Avià celebra la XXXIII Setmana d’Homenatge a la Gent Gran amb un programa divers on set persones del poble rebran un reconeixement pel seu 80è aniversari.

La setmana estarà farcida d’al·licients per a la gent gran. Els matins hi haurà activitats físiques a l’aire lliure com les caminades, el torneig de petanca i la tirada de bitlles catalanes. I a les tardes, activitats culturals com conferències, exposicions i xerrades sobre diferents àmbits, música i entreteniment. 

De fet, cada tarda hi haurà xerrades, exposicions i conferències. Per fer-ho fàcil, se’n fan cada dia i a la mateixa hora, a partir de dos quarts de sis de la tarda, al Casal de la Gent Gran.

“La tirada de bitlles catalanes és una activitat molt tradicional de la nostra cultura i que no es pot perdre. Després d’uns quants anys sense realitzar-la, l’hem volgut recuperar” ha comentat Àngel Belmonte, president de la junta del Casal de la Gent Gran d’Avià.

Set homenatges

La Setmana de la Gent Gran homenatjarà un total de set avianesos i avianeses que aquest any han complert 80 anys. Aquest acte de celebració tindrà lloc el dissabte, 1 d’octubre, a la sala gran de l’Ateneu, després del dinar de germanor. A més a més, hi haurà un concert de petit format i música de ball a càrrec de Margarita i les Veus del Ter. 

El programa d’activitats acabarà el diumenge al migdia amb la celebració de la missa i l’actuació de la Coral Santa Maria d’Avià. També hi haurà la ballada i cercavila del grup dels Geganters d’Avià fins a arribar al Casal, on es farà un vermut popular.

La junta del Casal de la Gent Gran organitza la Setmana de la Gent Gran, amb la col·laboració de l’Ajuntament i algunes entitats del poble com la Coral, els Geganters d’Avià, la Correnotes Band i el Club de Botxes.

Àngel Belmonte, president de la junta del Casal de la Gent Gran d’Avià, ha destacat “el gran treball que s’ha fet per tal de dur a terme i organitzar una nova edició”.  Belmonte ha afegit que “ens sentiríem satisfets que hi hagués força participació en les activitats perquè la gent gran s’ho mereix”.