L’hospital de Berga adquireix un maniquí interactiu per formar els seus professionals

L'instructor pot introduir al maniquí les característiques clíniques que vulgui amb l'objectiu que el professional en formació arribi al diagnòstic a partir de l'exploració que li fa

L’hospital de Berga ha adquirit un simulador que permetrà facilitar la formació dels seus professionals. Es tracta d’un dispositiu que s’utilitza per controlar un maniquí, i ofereix una pràctica segura i realista tot creant situacions clíniques que permeten realitzar des d’avaluacions bàsiques fins a intervencions més avançades.

Hi ha un instructor que controla el dispositiu i pot introduir les característiques clíniques que vulgui del pacient simulat, per exemple símptomes que descriuen un diagnòstic, i els professionals que reben la formació han d’arribar a aquest diagnòstic a partir de l’exploració que li fan. El maniquí és interactiu i pot simular alguns símptomes com tos o vòmits, entre d’altres.  Aquest dispositiu permetrà formar professionals en maneig de la via aèria, reanimació cardiopulmonar i exploracions en general.

El simulador s’estrenarà durant el curs sobre maneig de la via aèria que l’hospital ha organitzat per als propers 25 i 26 de novembre. Posteriorment servirà com a eina formativa dins el projecte que s’està treballant de formació contínua dels professionals del centre. Més endavant hi ha prevista l’adquisició també d’un simulador de reanimació cardiopulmonar pediàtrica.