Busquen a la Vall de Lord un antic rector de Berga desaparegut des de dijous

És mossèn Xavier Castelló. Va ser rector de Berga fa uns vint anys. Té 78 anys, cabell blanc i de complexió forta. Duia una jaqueta beix, pantalons clars i sabates de color blanc

Mn. Xavier Castelló el 8 de setembre de 2016 a la capella del Castell, a Balsareny. PARRÒQUIES ZONA LLOBREGAT

Mossèn Xavier Castelló ha desaparegut a la Vall de Lord, al Solsonès. Els Bombers treballen en la seva recerca des de dijous al migdia i, en les últimes hores, amb el suport dels Mossos. Fonts dels Bombers han confirmat a l’Aquí Berguedà que el mossèn, de 78 anys, era al santuari de la Mare de Déu de Lord, ahir al matí, amb altres companys. Va dir que sortia un moment i ja no el van veure més.

En un comunicat difós a les xarxes, els Mossos el descriuen com un home de 78 anys, d’1,65 m d’alçada, cabell blanc i de complexió forta. Duia una jaqueta beix, pantalons clars i sabates de color blanc, i podria estar desorientat.

Els Bombers expliquen que van coordinar l’operatiu des de primera hora de la tarda des de l’aparcament del santuari. Des d’allà es van formar grups per pujar cap al santuari per diferents camins, però la recerca encara no ha donat resultats. Per això, els cossos d’emergències demanen la col·laboració ciutadana, tot i que apunten que és una zona de difícil accés i preguen que s’eviti passar pels corriols en mal estat.

Els Bombers hi destinen 15 dotacions terrestres, unitats canines i efectius dels GRAE especialitzats en rescats. També s’està fent recerca mitjançant drons que pentinen la zona des de l’aire. Aquest divendres al matí, això sí, els Bombers han hagut de retirar l’helicòpter que buscava el mossèn a causa de les condicions meteorològiques.

Tot plegat es complementa amb quatre patrulles de Mossos d’Esquadra coordinades amb els Bombers. A més, s’ha activat una unitat del SEM a la zona com a recurs preventiu per si s’acaba localitzant el desaparegut.

Amb passat a Berga

Castelló va ser rector de Berga fa uns vint anys, a principis de segle, després d’agafar el relleu a l’històric rector Xavier Claramunt, que va ser a la capital del Berguedà des de finals dels 70. Castelló va ser rector de Berga uns quatre anys, però el 2017 hi va tornar procedent de la parròquia de Balsareny. En aquesta última etapa, Castelló no era rector, sinó que donava un cop de mà a la parròquia. Ara fa uns mesos que viu al seminari de Solsona.

X