Un 5 pelat per al govern d’Ivan Sànchez: només aprova entre els joves i un 63% creu que Berga ha empitjorat l’últim any

Una enquesta de la Diputació de Barcelona diu que el servei més ben valorat és la recollida d'escombraries, i la principal preocupació, la situació laboral

El govern de la CUP i ERC aprova pels pèls: obté un 5, segons el Dibaròmetre, una enquesta que ha fet la Diputació de Barcelona a 400 berguedans. L’aprovat raquític deixa el govern municipal en mala posició. La mitjana dels ajuntaments de la província és un 6, un punt més.

Hi ha una bretxa generacional clara: l’equip de govern aprova entre els electors de fins a 44 anys i suspèn a partir dels 45. La nota més bona, la treu entre els més joves: els que tenen entre 18 i 24 anys posen a l’executiu d’Ivan Sànchez un 6,1.

Un 62,6% creu que la ciutat ha empitjorat l’últim any

La dada més preocupant per al govern municipal és la que parla sobre l’evolució de la ciutat. Un 62,6% de la ciutadania creu que Berga ha empitjorat l’últim any, i això és una anomalia si comparem Berga amb els altres municipis, perquè al conjunt de la província el percentatge de persones que creuen que la seva ciutat va enrere és només del 37,4%.

De fet, la gestió de la política municipal ja és la tercera preocupació dels berguedans. La primera és l’atur i les condicions de treball, i la segona, el manteniment dels carrers. Preguntats per quina seria la seva principal prioritat si fossin alcaldes, els enquestats diuen que millorar el manteniment dels carrers.

La recollida d’escombraries, el servei més ben valorat

Els resultats de l’enquesta no reflecteixen la polèmica pel porta a porta. Tot al contrari, la recollida d’escombraries és el servei més ben valorat pels berguedans, amb un 6,3 sobre 10, seguit de l’enllumenat i la seguretat ciutadana.

L’Ajuntament suspèn en transparència

L’Ajuntament destaca en el compromís amb el canvi climàtic, que valoren el 53% dels enquestats. Però, en canvi, treu pitjor nota en el foment de la participació ciutadana, i suspèn en transparència.

L’enquesta pregunta per dos projectes de futur: l’Exploratori de Recursos de la Natura, que l’Ajuntament vol fer als antics jutjats, i el Parc de la Natura, que la CUP rebutja, i la modernització del sistema informàtic de l’hospital Sant Bernabé. Els enquestats creuen que tots dos projectes són bastant o molt importants (70,3%, l’Exploratori i el Parc de la Natura, i 81,4%, el sistema informàtic de l’hospital).

6 de cada 10 berguedans van a peu per Berga

Sobre els mitjans de transport, el 63% dels enquestats diu que, quan s’ha de moure per dins de Berga, va a peu, i un 31% agafa el cotxe. D’aquets, molts diuen que el deixarien si hi hagués bones alternatives de transport públic.

Malgrat els dubtes amb la gestió municipal, el 76% dels berguedans estan bastant o molt contents de viure a Berga, i la majoria diuen que, si haguessin de canviar de pis, mirarien fins i tot de quedar-se al mateix barri.

Valoració del govern municipal de Berga
Valoració del govern municipal de Berga. ELABORACIÓ PRÒPIA
X