Gironella esgarrapa 200.000 euros dels pressupostos de l’Estat per a l’edifici de les piscines

El PDeCAT pacta el 'sí' als Pressupostos Generals a canvi de la incorporació de 86 esmenes entre les quals hi ha destinar diners a la construcció del nou edifici de serveis i entrenament a la piscina gironellenca

El nou edifici de la piscina, un dels grans projectes de l'últim any de mandat a Gironella. AJ GIRONELLA

Anunciada una nova injecció de diners cap a Gironella. Els Pressupostos Generals de l’Estat inclouran 200.000 euros per a la construcció del nou edifici de serveis i d’entrenament per a triatletes que l’Ajuntament preveu estrenar al recinte de les piscines municipals de cara a l’estiu vinent. Fonts municipals han confirmat a l’Aquí Berguedà que els 200.000 euros no cobriran l’obra sencera, però sí una part, sense concretar encara quant valdrà l’actuació, ja que en aquests moments s’ha encarregat la redacció del projecte i encara s’està ajustant.

En qualsevol cas, el que sí que sap l’Ajuntament és que el govern espanyol pagarà una part dels diners que valdrà rentar la cara a les instal·lacions de la piscina. El PDeCAT ho ha anunciat avui en roda de premsa, després d’arribar a un acord amb el govern de Pedro Sánchez per votar a favor dels Pressupostos Generals de l’Estat. El ‘sí’ del PDeCAT és a canvi de la incorporació de 86 esmenes a la proposta inicial del govern de Sánchez.

Aquestes 86 esmenes es tradueixen en gairebé 40 milions d’euros per a Catalunya i l’impuls de 18 equipaments socials i culturals, entre els quals hi ha les instal·lacions de la piscina de Gironella.

Amb el suport del PDeCAT i el d’EH Bildu (que també ha anunciat el ‘sí’ en les últimes hores), el govern espanyol ja té tots els suports necessaris per tirar endavant els Pressupostos. I, per tant, la inversió a Gironella està garantida.