Gemma Urrea, del Forn l’Espurna, reconeguda entre els millors 100 forners de l’Estat

Ha estat guardonada amb una estrella Dir-Informàtica com una de les forneres que ha obtingut millors valoracions durant la Ruta Española del Buen Pan, que organitza la plataforma Panatics

La Gemma (a la dreta, amb l'estrella a les mans), al costat de la seva germana, la Cristina, al Forn l'Espurna. MARC CANTURRI

Berga té un dels millors pans de l’Estat espanyol, segons la plataforma Panatics. És el del Forn l’Espurna, del carrer Salvador Espriu. La fornera Gemma Urrea el va presentar en un acte a l’Estació del Nord de Barcelona, a finals de maig, i allà va ser distingit com un dels millors pans de Catalunya. I mesos més tard, ha estat reconegut com un dels 100 millors de tot l’Estat.

L’acte del maig a Barcelona era la parada que la Ruta del Buen Pan, organitzada per Panatics, feia a Catalunya. En aquell acte es buscava el millor pa català per atorgar-li la Llesca d’Or i el va guanyar Roger Canela, de Papanbread (Lleida). El pa de L’Espurna no va guanyar, però sí que va ser reconegut com un dels finalistes. I ara que la Ruta del Buen Pan ha fet parada a totes les comunitats autònomes, el jurat l’ha distingit amb una Estrella Dir-Informàtica com una de les millors 100 valoracions entre els més de 1.500 participants.

Aquest novembre la plataforma Panatics ha entregat l’estrella al forn berguedà i, de fet, la distinció ja llueix a la botiga, juntament amb un diploma que també s’ha entregat a l’establiment. L’elaboradora, Gemma Urrea, ha assegurat que “és tota una satisfacció ser entre els 100 millors d’Espanya” i ha recalcat que “és gràcies al meu pare, el Joan, que és qui me’n va ensenyar”.

X