Cal Font, de Sagàs, s’endú dos premis al Concurs Nacional d’Hamburgueses, a Olvan

Hi van participar 13 ramaderies i les seves hamburgueses van estar valorades per un jurat tècnic format per 5 persones on hi havia 3 mestresses de casa, el president de la Federació de la Bruna dels Pirineus i el reconegut i el xef Oriol Rovira, del restaurant Els Casals

Moment de la Muussegada, al centre d'Olvan, aquest cap de setmana passat. ADR CATALUNYA CENTRAL

Èxit en el primer Concurs Nacional d’Hamburgueses de carn de vedella autòctona d’Olvan. Es va celebrar en el marc de la Muusegada, un festival gastronòmic dedicat a la divulgació i promoció del consum de carn de vedella de les 3 races autòctones de la vaca de l’Albera, la Bruna dels Pirineus i la Pallaresa. 

La vessant més professional del festival era el primer Concurs Nacional d’Hamburgueses de Vedella, en el que hi van participar 13 ramaderies i les seves hamburgueses van estar valorades per un jurat tècnic format per 5 persones on hi havia 3 mestresses de casa, el president de la Federació de la Bruna dels Pirineus i el reconegut i premiat xef Oriol Rovira, del restaurant Els Casals de Sagàs. 

Els guanyadors per categories varen ser:

Categoria hamburguesa carn de vedella bruna eco: Mas Trullàs de Calders (Moianès) 

Categoria hamburguesa carn vaca bruna eco: Casa Mestrepere de Pobellà (Pallars Jussà) 

Categoria hamburguesa carn de vedella bruna: Cal Font de Sagàs (Berguedà) 

Categoria hamburguesa carn d’anoll bruna: Cal Font de Sagàs (Berguedà) 

Categoria hamburguesa carn de vedella albera: Mas l’Arbreda de Sant Martí de Llémena (Gironès) 

Categoria hamburguesa carn d’anoll albera eco: Baussitges de l’Espolla (Alt Empordà)

Dissabte al vespre unes 200 persones varen poder tastar i berenar amb les hamburgueses de carn de vedella autòctona presentades per les ramaderies concursants i el seu maridatge amb vins de la D.O. Pla de Bages.

Firalia del jurat tècnic i hamburgueses presentades al concurs. CEDIDA