El Berguedà disposarà de 10 aparcabicicletes tancats i 40 punts d’assistència i manteniment tècnic de franc

Seran les primeres instal·lacions públiques d’aquest tipus que promou el Consell Comarcal i costaran 87.120 euros en total

El Consell Comarcal del Berguedà instal·larà deu aparcabicicletes tancats i 40 punts d’assistència i manteniment tècnic per ajustar o reparar tota mena de bicicletes a diferents ubicacions del Berguedà. Estaran a la disposició dels ciclistes que ho necessitin. El projecte ja s’ha tret a licitació per un import global de 87.120 euros amb l’IVA inclòs. Les condicions del concurs es poden consultar a AQUÍ. Seran les primeres instal·lacions públiques d’aquest tipus que promou el Consell Comarcal.

Els punts d’assistència i manteniment tècnic i mecànic són per a bicicletes convencionals però també per a les elèctriques. Serviran perquè els ciclistes les puguin utilitzar per fer el manteniment o petites reparacions durant els seus recorreguts de forma gratuïta. Hi haurà una manxa per poder inflar les rodes, claus hexagonals (tipus Allen) de diverses mides, clau anglesa, descargolador pla i descargolador d’estrella (mínim 2 mides de cada) així com diverses palanques de roda per poder extreure la coberta de la roda. Tots els components inclosa la pintura d’aquestes estacions seran antivandàlics. Pel que fa a les 10 estacions per a e-bikes, disposaran a més a més, d’almenys un punt de recàrrega elèctrica.

Els 40 punts de manteniment costen 38.720 euros, mentre que els 10 aparcabicicletes tenen un pressupost de 48.400 euros.

Pel que fa als 10 aparcabicicletes, cadascun tindrà capacitat per a 4 bicicletes. Estan concebuts perquè els ciclistes puguin dipositar-hi les seves bicicletes amb seguretat. Per aquest motiu disposaran d’un doble sistema de seguretat. La mateixa estació tindrà un tancament amb clau que eviti el vandalisme i el robatori. I també es disposarà d’un sistema que permeti ancorar cada bicicleta a l’interior de l’aparcament.

Els llocs encara on s’instal·laran aquests equipaments encara no s’han revelat. El Consell apunta en un comunicat que “es decidiran de comú acord amb diferents agents del territori tenint en compte criteris tècnics i d’equilibri territorial”.

El conseller d’Esports i Turisme Actiu, Abel Garcia ha explicat que “amb aquesta actuació, el Consell Comarcal fa un nou pas per potenciar el ciclisme al Berguedà”. Ha indicat que “ja anys que hem apostat pel ciclisme com a pràctica esportiva, per fer salut i també com una eina per dinamitzar econòmicament la comarca”. Garcia ha exposat que dotar d’aquestes instal·lacions la comarca “és una de les accions que recull el Pla Operatiu del Ciclisme del Berguedà”. I ha recordat la feina que s’ha fet fins ara com la senyalització de ports de muntanya o la creació  d’espais segurs per a la pràctica d’aquesta modalitat esportiva tancant carreteres per ús exclusiu dels ciclistes. “Volem ser una comarca amiga del ciclisme i dediquem esforços i diners per aconseguir-ho.”

X