Pavimentaran dues zones d’aparcament per a 62 cotxes i 8 autocaravanes a tocar del pantà de la Baells

L'actuació costà 31.600 euros i permetrà ordenar i delimitar els espais d'aparcament existents al voltant de l'embassament

El Consell Comarcal del Berguedà ha començat les obres per condicionar dues zones d’aparcament de vehicles a l’embassament de la Baells. Es tracta de dues esplanades de terra a tocar de la carretera C-26, a la zona del viaducte, que ara es pavimentaran i s’ordenaran. En total hi haurà capacitat per a 62 cotxes i 8 autocaravanes. Aquestes àrees es troben dins del terme municipal de Vilada. Aquest dimecres s’ha fet l’acte de replanteig. A partir d’ara les màquines i els operaris començaran la seva tasca. Els treballs tenen un termini d’execució previst d’un mes.

Les obres consisteixen en l’esplanació del terreny, el desbrossament, la pavimentació i senyalització de la nova zona d’estacionament. També s’hi col·locaran baranes per delimitar l’espai. I tenen un pressupost d’adjudicació de 31.600 euros amb IVA inclòs.

Aquesta actuació permetrà ordenar i delimitar els espais d’aparcament existents al voltant de l’embassament. D’aquesta manera es contribuirà a facilitar-hi l’accés per practicar-hi esport, fer-hi activitats de lleure o turístiques. L’indret on es creen les noves places és molt freqüentada.

El Consell Comarcal del Berguedà té encomanada la gestió, neteja, manteniment i vigilància del pantà i els seus entorns d’acord amb el Pla d’Usos de la Baells, aprovat el 2021.