El personal de neteja viària reclamen amb cartells al ple de Berga que els paguin el que els deuen

Els treballadors donen de marge al govern fins a mitjans de desembre per desencallar la situació. Si l'executiu no se'n surt, convocaran la vaga

El personal de neteja viària, just després d'entrar a la sala de plens, aquest dijous. MARC CANTURRI

Protesta sorpresa del personal de neteja viària al ple de desembre de l’Ajuntament de Berga. Confiaven que en aquesta sessió s’aprovés l’acord de continuïtat per cobrar allò que se’ls deu, però els tempos administratius ho han fet impossible i una sèrie de treballadors s’han personat a la sala de plens amb missatges on es podia llegir “Volem cobrar” per fer pressió al govern.

Per la seva banda, en la part inicial del ple el regidor d’Hisenda, Marià Miró, ha explicat que el compromís de resoldre-ho abans que acabi a l’any continua sent ferm i ha anunciat que caldrà fer un ple extraordinari per donar el vistiplau al remei, atès que no han estat a temps d’incloure’l a la sessió d’aquest dijous. Segons Miró, fa uns dies es va passar la proposta d’acord a l’empresa, que té 10 dies per estudiar-la i respondre-la. Després serà el torn de la resposta de l’Ajuntament i el punt es podrà passar per ple: “Vam trobar una solució i tinc la confiança i el desig que ho podrem fer abans de 31 de desembre”.

L’oposició ha recriminat a l’executiu que s’ha arribat a la situació actual perquè s’ha deixat passar el temps, des del 2015, sense posar-hi remei. De fet, el regidor del PSC, Abel Garcia, ha tret pit d’haver-ho advertit abans que ningú i ha retret al govern “inacció” des d’aleshores i l’ha culpabilitzat d’haver propiciat que “unes famílies tinguin un poder adquisitiu menor”. Des del govern, Miró ha defensat que “d’inacció, res” i ha afegit que “s’hi han destinat moltes hores en les últimes setmanes”.

Fonts dels treballadors han explicat a l’Aquí Berguedà que donen de marge al govern fins a mitjans de desembre per desencallar la situació. Si l’executiu no se’n surt, activaran la vaga que adverteixen que tenen al forn des de fa setmanes.

X