Plega el regidor de Berga Marc Marginet, desencantat amb el que ha trobat a la política municipal

El que s'ha trobat a la política l'ha decebut respecte al que s'esperava trobar-hi quan va decidir presentar-se

Marc Marginet, en el seu discurs de comiat, aquest dijous, al ple de Berga. MARC CANTURRI

Nova renúncia al ple de Berga. Ha plegat Marc Marginet, regidor de Junts per Berga. S’ha acomiadat de la resta de regidors a l’inici del ple ordinari de desembre, aquest dijous, i ha mostrat un punt de “desencant” amb el que s’ha trobat a la política municipal respecte al que s’esperava trobar-hi quan va decidir presentar-se. Marginet ha assegurat que no té “la motivació per afrontar els mesos que venen” i ha conclòs que no creu que pugui “aportar res més de bo”.

Tots els grups de l’oosició s’han desfet en elogis cap a l’estima que Marginet ha demostrat tenir per Berga i han lamentat la seva dimissió. Des del PSC, Abel Garcia ha assegurat que haver arribat a la mateixa conclusió que Marginet més d’una vegada i l’ha encoratjat a seguir treballant per la ciutat des de fora: “Encara que a tu no t’ho sembli, pots aportar i podràs fer-ho des d’on sigui”.

Des d’ERC, Ramon Camps ha opinat que “des de l’oposició costa molt més veure que canvies alguna cosa”, però ha assegurat que “com a mínim modules i fas aportacions que es tenen en compte”. Camps ha agraït la feina feta per Marginet i ha destacat el valor de les seves aportacions.

Des del seu grup, Junts per Berga, Ramon Caballé ha agraït al seu company “haver posat la cara en una llista electoral, perquè sempre té coses bones i coses dolentes” i ha aplaudi que “posicionar-se mai és fàcil”. Caballé, a més, ha encoratjat Marginet a deixar-se la pell en allò que faci, “tant com a l’Ajuntament”.

I finalment, des de la CUP, l’alcalde, Ivan Sánchez, ha assegurat que “quan algú plega és un fracàs com a legislatura” i ha reconegut que “la política municipal des de fora sembla un indret acollidor i bonic, però no sempre és així”. L’alcalde també ha admès que “al principi de la legislatura potser no vam ser capaços de trobar un encaix de concòrdia, i no vam estar a l’altura”.

El punt s’ha tancat amb una última aportació del regidor sortint, que ha animat tots els regidors a fer “grans pactes de ciutat” perquè entén que “és el que necessita Berga”. I s’ha alçat de la seva cadira llançant un desig que li resulta molt familiar: “Molta merda”.

X