Xavi Tomasa destrossa el rècord berguedà en una marató i clava la nova marca a 2:21:50

L'atleta de Berga ja tenia el rècord comarcal, abans de la Marató de València, però ara l'ha rebaixat gairebé 4 minuts, després d'una cursa per emmarcar

Marató brillant del berguedà Xavi Tomasa a València. De fet, la millor que ha fet mai un atleta del Berguedà en tota la història. La Marató de València era una cita marcadíssima en el calendari de Tomasa, però una lesió en aquest tram final d’any la va fer trontollar. Malgrat tot, l’atleta de Berga ha fet un esforç per arribar-hi en bona forma i ha destrossat el rècord berguedà en una marató -que, de fet, tenia ell mateix- per posar la nova marca a les 2 hores, 21 minuts i 50 segons. L’anterior rècord era de 2 hores, 25 minuts i 36 segons, gairebé quatre minuts per sobre del nou. Una animalada.

A València, Tomasa va protagonitzar una actuació rodona. Prova d’això és que va córrer pràcticament tota la cursa amb el mateix ritme, fent cada quilòmetre en menys de 3 minuts i mig. Al final, va quedar classificat en 120a posició a la general i dins el TOP-20 d’atletes catalans. Però el més significatiu són els gairebé quatre minuts que rebaixa d’una marca maratoniana que ja era històrica.

https://www.instagram.com/p/Clvwgc4NxzQ/

El conseller d’Esports del Berguedà, la mà dreta de Salvador Illa per fer la marató

Un altre berguedà que va completar els 42 quilòmetres de la marató va ser el conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia. I, indirectament, de la seva actuació se n’han fet ressò tota mena de mitjans nacionals. Garcia va córrer al costat del cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Salvador Illa. De fet, el mateix Garcia va planificar la preparació de l’exministre de Sanitat per a la cursa i, un cop a València, després de mesos d’entrenaments, van córrer junts.

L’objectiu -ha explicat el conseller- era baixar de les 4 hores. I els van sobrar més de 10 minuts: 3:49:53. Preguntat per l’Aquí Berguedà, el mateix Garcia ha destacat l’espectacularitat de la cursa i el bon tracte dels detalls per part de l’organització.

X