L’Ajuntament de Berga rep 47.000 euros per fer el projecte de remodelació de la plaça de Sant Pere

El govern deixa caure la idea de convocar un concurs de projectes per tenir més d'una idea sobre la taula i escollir la millor

L’Ajuntament té a la seva disposició 47.000 euros per projectar la plaça de Sant Pere del futur. El govern es va presentar a una línia dels Next Generation sobre patrimoni per aconseguir finançament per a la plaça de Sant Pere i li han concedit.

El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, va explicar la setmana passada als mitjans de comunicació que no hi ha una idea definida de quins canvis s’han de fer a l’espai, però sí que hi ha una evidència: “La plaça té murs molt degradats i zones, com la de les escales, en força mal estat”.

L’alcalde, Ivan Sánchez, va afegir que “un lloc tan emblemàtic com la plaça de Sant Pere s’ha d’estudiar molt bé com s’hi intervé”. I va deixar caure la idea d’encarregar un concurs de projectes per tal de disposar de més d’una idea sobre la taula i escollir la millor.

150.000 euros per a portals i muralles

No és l’únic ajut Next Generation que Berga ha rebut en els darrers mesos pel que fa a l’àrea de Patrimoni. A l’Ajuntament també li han concedit 152.000 euros per actuar en portals i muralles de la ciutat. Amb els diners s’actuarà en aquells punts de la muralla que necessitin una actuació urgent i també està previst senyalitzar punts patrimonials del nucli històric.

X