David Font torna al Govern de la Generalitat

L'ha nomenat el govern d'ERC, tot i que milita al PDeCAT. Assumirà la direcció del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), dedicat a la formació, treball i inserció en centres penitenciaris i educatius de la justícia juvenil

L’alcalde de Gironella, David Font, ha estat nomenat com a director del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) pel Govern de la Generalitat. Serà la segona experiència de Font al Govern de la Generalitat després que assumís la direcció de l’Agència Catalana de Turisme en govern de Junts i ERC, i fins al trencament de Junts i PDeCAT.

David Font continua sent militant del PDeCAT i ja ha anunciat que optarà a la reelecció a Gironella, tot i que encara no ha dit amb quina fórmula i sota quin paraigües ho farà. El cas és que qui l’ha nomenat com a màxim responsable del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) és el govern d’ERC, que des del primer dia que mana en solitari s’ha mostrat flexible a l’hora de nomenar càrrecs procedents de l’òrbita d’altres formacions polítiques.

Nascut a Gironella el 1980, Font és economista i llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la UPF. També ha cursat el programa Vicens Vives de lideratge i compromís cívic a Esade. Els últims 12 anys, ha estat vinculat amb la gestió pública local i supramunicipal. Ha estat director de l’Agència Catalana de Turisme del 2018 al 2021 i president del Consell Comarcal del Berguedà i, alhora, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, entre 2015 i 2018. I és l’alcalde de Gironella des del 2010.

El nou director serà el màxim responsable del CIRE, l’empresa pública que s’encarrega de la formació ocupacional, del treball productiu dins dels centres penitenciaris i educatius de justícia juvenil, i de la inserció sociolaboral de les persones internes que es troben en la darrera fase de la condemna.

X