El carrer Harmonia respira, per fi: comencen uns enderrocs que es van planificar fa 20 anys

En nou mesos, aniran a terra els dos edificis de la cruïlla entre el Buxadé i l'Harmonia i la renglera de cases que hi ha a la banda dreta de l'Harmonia fins a arribar a la Travessera d'Harmonia

Primers treballs al carrer Harmonia de Berga. AJ BERGA

Han començat els enderrocs dels cinc edificis i el garatge del carrer Harmonia de Berga. És un projecte que es va iniciar en el mandat CiU-ERC del 1999 al 2003, quan es va redactar el POUM, i es va encarrilar aprovant el POUM en la següent legislatura com un dels compromisos que va demanar ERC per governar amb el PSC (2004-2007). Aleshores l’Ajuntament va expropiar una sèrie d’edificis en un estat de degradació important i ara els tirarà a terra per donar aire a la zona. Les obres duraran uns nou mesos i, per tant, hi haurà les eleccions entremig, però suposaran la inversió més gran d’aquests quatre anys: s’hi invertiran gairebé 600.000 euros.

De moment, s’ha començat a enderrocar el garatge i els edificis que hi ha més a prop de la Travessera d’Harmonia, és a dir, del punt central de la ‘Y’ que dibuixa el carrer. I a poc a poc s’aniran tirant a terra els altres edificis més pròxims a la primera cruïlla amb el carrer Buxadé, venint de la plaça de Sant Pere. El resultat ha de ser l’enderroc dels números 22 i 24 del carrer Buxadé i la renglera de cases que hi ha a banda dreta del carrer Harmonia fins a arribar a la Travessera d’Harmonia.

En el marc dels treballs dels pròxims nou mesos, es renovarà el paviment, s’instal·larà nou mobiliari públic i se substituirà i soterrarà els serveis obsolets, i es crearà una petita plaça, un nou espai enjardinat amb arbres i una zona de mirador.

Afectacions de trànsit: sortides per Sant Pere i Santa Magdalena

Les obres implicaran talls de circulació, restriccions de pas i d’aparcament als carrers Buxadé i Harmonia. A partir del dilluns 9 de gener, i mentre les actuacions se centrin en l’enderroc dels edificis del carrer Harmonia, les alteracions de trànsit seran les següents:

  • La circulació amb vehicles pel carrer Buxadé només serà per a veïns i veïnes. Com que el carrer Harmonia estarà tancat al trànsit, la sortida s’haurà de fer per la plaça de Santa Magdalena. La resta de vehicles hauran de sortir de la plaça de Sant Pere a través del carrer Balmes, que es podrà transitar en sentit contrari a l’habitual.
  • El carrer Harmonia quedarà tallat al trànsit durant les obres, ja que és la via per on podrà entrar i sortir la maquinària. Per tant, els vehicles que pugin pel carrer Buxadé hauran de sortir pel portal de Santa Magdalena. D’altra banda, els vehicles que hagin d’accedir als baixos d’edificis del carrer Harmonia ho podran fer des del carrer Cercs, circulant en sentit contrari a l’habitual.
  • Es prohibirà l’aparcament al carrer Harmonia (costat esquerre).