Els Mossos detenen tres homes a Berga per tràfic de drogues i per saltar-se un control al Bages

Els tres detinguts van escapar-se d'un control a la C-16 a Castellbell i el Vilar i d'un segon, a l'altura de Berga, però els Mossos els van acabar trobant a l'interior de la capital del Berguedà

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Berga i de l’ARRO de la regió central van detenir dissabte passat, dia 7 de gener, tres homes, de 21 a 24 anys, per tràfic de drogues i per saltar-se un control policial al Bages. Se’ls acusa d’un delicte contra la salut pública i també se’ls va denunciar per resistència i desobediència als agents de l’autoritat i per originar un greu risc per la circulació.

Els fets van passar el mateix dia 7, a quarts de cinc de la tarda, durant un control de prevenció de robatoris que s’estava muntant a la C-16, dins el terme municipal de Castellbell i el Vilar, al Bages. Mentre els Mossos preparaven el control i tenien el trànsit aturat, un vehicle va esquivar els agents i va marxar a gran velocitat en direcció a Berga.

Ràpidament, els Mossos van seguir el vehicle escàpol i van informar la resta de patrulles de la zona. Minuts després, una dotació que acabava de muntar un control a la C-16, a l’altura de Berga, va observar un turisme amb tres ocupants a l’interior, de les mateixes característiques que el vehicle escàpol.

Quan els agents es van apropar al turisme per parlar amb el conductor, aquest va accelerar la marxa i va fugir ràpidament cap a dins de Berga. Els Mossos van fer recerca per dins la població fins que el van localitzar i aturar. A l’interior només hi havia el conductor, ja que els altres dos ocupants havien abandonat el vehicle durant la fugida.

El conductor va quedar detingut per resistència i desobediència als agents de l’autoritat i originar un greu risc per la circulació.

Posteriorment, gràcies a l’ajuda d’un testimoni es van localitzar els altres dos ocupants, els quals havien amagat prèviament una bossa amb 1 kg de marihuana i 10 peces d’haixix amb un pes total de 976 grams. També se’ls van trobar 745 euros, fraccionats en diversos bitllets.

Arran de la troballa, els dos ocupants van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública.

Els detinguts van passar el 9 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga.

X