Les bosses d’envasos del porta a porta a Berga seran de franc un trimestre més

El Consell confia desencallar en breu la licitació del nou contracte de recollida, que eliminarà les bosses de plàstic i resta corporatives i instaurarà els cubells multi-fracció amb xip

Tres mesos més de bosses d’envasos del porta a porta de franc. L’empresa que fa la recollida, Tractaments Ecològics, ha presentat, juntament amb el Consell Comarcal, una nova acció de mecenatge verd: han pagat uns 60.000 euros per donar de franc 130.000 bosses als ciutadans de Berga. S’estima que són les bosses necessàries per un trimestre.

La directiva Marta Freixa ha destacat que ho fan perquè l’acció “forma part de tot el que nosaltres volem, que és el reciclatge” i ha reivindicat l’eslògan “un residu, un recurs”, detallant que les bosses estan fetes amb material reciclat.

Últims mesos de bosses

Tot plegat, permet guanyar temps al Consell Comarcal, que fa mesos que lluita per renovar el contracte de recollida d’escombraries. Avui el president, Josep Lara, i el conseller de Medi Ambient, Vicenç Linares, han explicat que, amb el nou contracte, no hi haurà bosses, sinó cubells multi-funció. D’aquesta manera, l’actual cubell amb el qual cada veí baixa l’orgànica, conviurà amb un nou cubell que servirà per baixar la fracció d’envasos, la de resta o la de paper (en funció del que toqui).

És exactament el que passa a la resta de municipis del porta a porta a la comarca. El cas és que a Berga inicialment es va descartar per evitar que els blocs de pisos quedessin atapeïts de bujols el dia que hi ha recollida de dues fraccions diferents. Ara, però, el Consell ho veu factible i estudia la possibilitat d’instal·lar arbres metàl·lics on penjar els bujols que pertoquin per tal que els vinguin a recollir.