Puig-reig estrena el primer cotxe elèctric públic, a disposició del ciutadà cada tarda i caps de setmana

Per utilitzar-lo, cal fer-se soci de la cooperativa sense ànim de lucre Som Mobilitat i descarregar-se l'aplicació del servei. Al final del servei, el cotxe s'haurà de retornar al punt d'inici, a tocar de l'Ajuntament

Primer cotxe elèctric compartit del Berguedà. És a Puig-reig i l’ha adquirit l’Ajuntament i l‘Associació de Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. Els dos ens l’utilitzaran per als seus treballadors cada matí, entre setmana, i el vehicle estarà a disposició de qualsevol ciutadà a les tardes, a partir de les 3, i fins a les 7 del matí. Els veïns també el podran fer servir en caps de setmana, tant de matí com de tarda.

Per utilitzar el cotxe elèctric, cal ser major de 22 anys i, en cas de tenir menys de 25 anys, tenir un mínim de 2 anys d’antiguitat del carnet de conduir. Si es compleixen aquests requisits, el primer que cal fer és fer-se soci de la cooperativa Som Mobilitat, que és el paraigües que ha permès portar el cotxe elèctric a Puig-reig. Fer-se soci val 10 euros. Un cop registrat, cal entrar les dades a l’aplicació de la cooperativa i també registrar el carnet de conduir. A partir d’aquí, ja es pot fer servir aquest vehicle fent les reserves prèvies i adquirint els paquets d’hores. El preu de les hores d’ús oscil·la entre 4 i 5,5 euros l’hora, segons les tarifes i la quantitat d’hores que s’adquireixin. Cal tenir en compte que són acumulables i no es perden si no s’utilitzen en un únic trajecte.

250 quilòmetres d’autonomia

El cotxe té 250 quilòmetres d’autonomia, és a dir, pot fer aquesta distància sense necessitat de ser carregat. No hi ha límit d’hores de reserva, sempre que el vehicle torni al seu punt de descans i hi sigui a les 7 del matí del següent dia laborable per tal que estigui a disposició dels treballadors de l’Ajuntament i l’ADR. Durant el viatge, el cotxe es pot carregar en punts de la xarxa de recàrrega del país.

L’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, espera que el servei tingui interès entre la ciutadania i que en un futur el nombre de vehicles pugui créixer. Per la seva banda, Jesús Calderer, president de l’ADR Cat Central ha explicat que és una aposta per la sostenibilitat en l’àmbit del transport i també de l’estalvi econòmic per part de les administracions, ja que el cotxe es podrà fer servir pels treballadors de les dues institucions.

Durant aquest matí s’ha realitzat una sessió informativa als treballadors municipals per donar-los les instruccions de com utilitzar l’aplicació, fer les reserves i conèixer les característiques del vehicle elèctric.

X