El contracte de recollida inclou la substitució de bosses per bujols a Berga, però el Consell s’obre a negociar

Als botiguers els preocupa que la utilització de nous bujols, a banda dels que ja hi ha d'orgànica, provoqui que cada dia hagin de pujar la persiana envoltats de cubells buits

Els cubells multi-fracció ja funcionen a la resta de municipis del porta a porta, però a Berga es va decidir no utilitzar-los per no acumular tants bujols a les entrades dels blocs de pisos. DIVINA LÓPEZ

És un dels canvis més significatius que podria propiciar el nou contracte de recollida de residus per a Berga: s’hi inclou el cost de comprar bujols per a tota la ciutadania perquè els envasos es deixin de llençar amb bossa. El govern comarcal ha confirmat en roda de premsa que l’adquisició dels bujols estarà contemplada en el nou contracte, però el president, Josep Lara, ha assegurat que s’haurà de negociar amb l’Ajuntament i els botiguers.

I és que, segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, els botiguers són precisament el sector a qui genera més dubtes la implantació dels bujols multi-fracció en lloc de les bosses que durant més de quatre anys han servit per llençar fraccions com els envasos. El president de Bergacomercial, Xavi Orcajo, ha apuntat, en declaracions a l’Aquí Berguedà, que les bosses propicien que, quan ha passat el camió, el carrer queda net. En canvi, amb els bujols, els botiguers temen haver de pujar la persiana cada dia envoltats de cubells. Ja els passa a moltes zones, ara que només n’hi ha d’orgànica, i els preocupa que la situació empitjori si s’hi sumen els bujols multi-funció.

Per això, la unió de botiguers ha demanat directament al govern comarcal que poleixi la idea i que, com a mínim, eviti l’acumulació de bujols als principals eixos comercials de la ciutat. El govern comarcal s’ha avingut a negociar-ho i, per això, tot i que l’adquisició de bujols es contempla dins els plecs del nou contracte, el mateix president de l’ens ha admès en roda de premsa que la fórmula d’aplicació s’haurà de consensuar.

NOTÍCIES RELACIONADES