Primers moviments polítics per forçar que el descompte de la T-Jove també arribi al Berguedà

Junts per Catalunya ha registrat una esmena al Parlament per forçar l'ampliació de la bonificació; el govern del Consell Comarcal treballa una moció per al proper ple i ja s'ha posat en contacte amb els altres consells afectats; i el PSC ha posat sobre la taula una moció per presentar a Berga

Estació del Nord de Barcelona, un dels punts neuràlgics del transport públic que connecta amb el Berguedà. RICARD CODINA

Els partits polítics del Berguedà es comencen a moure a nivell institucional per forçar que el descompte de la T-Jove que el Govern ha anunciat aquesta setmana fins al límit del Bages també arribi a terres berguedanes. Tal com va avançar l’Aquí Berguedà, els joves berguedans queden, d’entrada, fora d’aquest descompte, que permetrà a qualsevol jove que visqui entre Navàs i Barcelona poder moure’s lliurement amb transport públic durant tot un trimestre per només 40 euros.

Per iniciativa del diputat David Saldoni i el president comarcal, Josep Lara, Junts per Catalunya ha registrat una esmena per forçar que “el Govern estengui la bonificació de la T-Jove trimestral a les comarques del Berguedà, la Garrotxa i el Ripollès”. En un comunicat, Ramon Caballé, candidat de la formació a les eleccions de Berga i regidor del municipi, assegura que “deixar el Berguedà fora de la zona tarifària sabent el nombre de persones joves usuàries que utilitzen el transport, és no tenir consciència de quina és la realitat territorial de la comarca”.

En paral·lel, el PSC també ha posat la qüestió en mans dels seus representats parlamentaris perquè facin tasca de pressió al govern d’ERC.

Una moció per al ple del Consell Comarcal

En l’àmbit més comarcal, Junts i PSC treballen en una moció per presentar al proper ple del Consell Comarcal, juntament amb altres demandes relacionades amb les mancances del transport públic a la comarca. Segons fons de l’ens, si no hi ha canvis, aquesta moció es presentarà com a govern.

Contacte amb les altres comarques afectades

A nivell institucional, el govern comarcal també ha activat la maquinària per fer pressió i aconseguir un canvi de rumb del Govern de la Generalitat. El conseller de Mobilitat, Abel Garcia, ha explicat que ja s’ha posat en contacte amb els altres consells comarcals afectats per cuinar una acció de queixa conjunta. També s’ha contactat amb l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) perquè doni suport a la queixa.

El PSC posa sobre la taula una moció per aprovar a Berga

El PSC també ha engegat motors per portar el tema al ple de Berga. Els socialistes han posat sobre la taula una moció perquè s’aprovi en el pròxim ple i s’obren a presentar-la conjuntament amb altres grups del plenari si així ho consideren oportú per facilitar-ne l’aprovació.

X