El Govern preveu licitar l’estació de busos de Berga “en les pròximes setmanes”

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, assegura que està incorporant al projecte els matisos que aporta l'Ajuntament, confia tenir-lo enllestit ben aviat i poder treure a concurs les obres en qüestió de setmanes

L'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, i el conseller de Territori, Juli Fernández, aquest dimecres, a Berga. AJ BERGA

Canvi de marxa de l’estació de busos de Berga. El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha assegurat aquest dimecres des de l’heliport de la ciutat que confia poder licitar les obres per construir l’estació “en les pròximes setmanes”. El conseller apunta que els tècnics del Departament estan incorporant al projecte els apunts que està fent el municipi i espera poder-lo tenir enllestit en qüestió de setmanes per, després, presentar-lo públicament i treure les obres a concurs.

El Govern preveu invertir-hi 4,4 milions d’euros, té la partida reservada, i el conseller assegura que el projecte està “ben encarat” per sortir a concurs.

Una acceleració inesperada

Fins i tot l’alcalde, Ivan Sànchez, admet que l’acceleració dels terminis és inesperada: “Si no s’encalla res, la veurem més de pressa del que podíem imaginar”. L’últim que l’Ajuntament havia dit públicament era que estava pendent de l’estudi de mobilitat que estava redactant la Generalitat per comprovar que es complien les condicions per poder alçar la infraestructura a la Rasa dels Molins.

El Govern es va comprometre a tenir-lo acabat a la tardor. Els terminis s’han endarrerit uns mesos, finalment, però ara ja el tenen, és positiu, però no n’avancen massa detalls. El conseller diu que, si ja pensen en la licitació, és perquè l’estudi de mobilitat dona totes les garanties per poder fer l’estació on estava previst.

I l’alcalde afegeix que li consta que el Departament està fent els ajustaments al projecte per afavorir a una bona mobilitat, tot i que ja avança que caldrà tocar poca cosa: “S’han de fer petits canvis a la rotonda de la BP, al passeig de la Pau, però és poca cosa”.

No serà a la Font del Ros

Per a Sànchez, doncs, el lloc és innegociable, malgrat que altres formacions han expressat els seus dubtes sobre la ubicació i la recentment recuperada associació de veïns de la zona també s’ha queixat. L’alcalde defensa que “han vingut experts i ho han defensat” i que “si tots els paràmetres tècnics es compleixen, ha de tirar endavant”.

Sànchez també ha reivindicat que és l’opció més cèntrica i la que presenta un camí més fàcil per licitar, ja que els terrenys ja són de l’Ajuntament. A la Font del Ros, caldria expropiar; i l’alcalde tampoc veu amb bons ulls que bona part de l’aparcament actual desaparegui per fer-hi l’estació.

X