La T-Mobilitat arribarà al Berguedà a la tardor i permetrà adquirir la T-Jove i la resta de títols de l’ATM

Els joves berguedans podran beneficiar-se de la bonificació per moure's entre la comarca i Barcelona durant tot un trimestre per només 40 euros, tan bon punt s'adaptin tecnològicament les màquines expenedores de títols i la T-Mobilitat es pugui fer servir també a la setena corona

Bomba esperadíssima al Berguedà pel que fa a mobilitat i transport públic. El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha anunciat aquest dimecres en una visita a l’heliport de Berga que la T-Mobilitat (i, amb ella, la T-Jove) també arribarà aquí, al Ripollès i al Solsonès. Totes tres comarques formen part de l’anomenada setena corona, que fins ara té una integració tarifària parcial, però que queda apartada de la majoria de títols que sí que poden adquirir els usuaris que van en transport públic del Bages en avall.

Ara, però, el Govern té previst que la setena corona quedi integrada del tot en el sistema tarifari de l’Autoritat del Transport Metropolità, de manera que al Berguedà, el Solsonès i el Ripollès també es pugui adquirir la T-Mobilitat i tots els títols que en pengen, entre els quals hi ha la T-Jove.

Adaptació tecnològica de les màquines expenedores

El conseller de Territori ha assegurat que a partir del pròxim mes començarà una adaptació tecnològica de totes les màquines validadores de bitllets dels busos de la setena corona, de manera que també es pugui adquirir la T-Mobilitat. Confien que l’adaptació del sistema i la integració de la setena corona estigui enllestida en un període de mig any amb la idea que, de cara a la tardor, la T-Mobilitat aterri al Berguedà, el Ripollès i el Solsonès.

Amb la T-Mobilitat, els joves berguedans podran comprar la T-Jove a preu reduït, que permet els joves de la resta de l’entorn metropolità moure’s sense límit per qualsevol punt de les sis primeres corones per només 40 euros durant un trimestre. Això sí, aquest primer mig any els usuaris de la setena corona no gaudiran del descompte que sí que entrarà en funcionament a la resta de corones a partir d’aquest març.

A partir de la tardor aquesta T-Jove a preu reduït arribarà a la setena corona sota el paraigües de la T-Mobilitat. El Govern també es compromet a instaurar la resta de títols a la setena corona, és a dir, abonaments com el mensual o l’adreçat a famílies.