Unanimitat a Berga per reclamar que s’agilitzi l’arribada de la T-Mobilitat, millors connexions i el tren

Una moció proposada inicialment pel PSC i finalment entrada en bloc sol·licita a la Generalitat que inclogui els berguedans "en el termini més ràpid possible" com a beneficiaris dels descomptes

Unanimitat. El Ple de Berga va aprovar dijous, en bloc, una moció que demana que s’agilitzi l’arribada de la T-Mobilitat a la comarca i els descomptes que hi van associats. El Govern de la Generalitat ja ha expressat que treballa perquè a la tardor sigui una realitat, però els quatre grups municipals de Berga s’han posat d’acord per deixar constància en una moció de la necessitat que es faci efectiu. La moció va ser proposada inicialment des del PSC, però es va acabar entrant conjuntament, incorporant-hi les apreciacions i propostes d’altres grups.

El redactat final manifesta la voluntat de sol·licitar “la inclusió en el termini més ràpid possible del Berguedà perquè els seus ciutadans siguin beneficiaris” de la T-Mobilitat i els títols que en pengen, com ara la T-Jove. També demana que es millorin les comunicacions intercomarcals i que s’incloguin en els descomptes de la T-Mobilitat. I, a la vegada, es posa de manifest per enèsima vegada “la necessitat de l’arribada del ferrocarril a la comarca” i es demana “passos efectius en aquest sentit”. Els acords es comunicaran a la Generalitat i al Parlament.

Consens polític absolut

Des d’ERC -que, de fet, és el partit que ostenta la conselleria de Territori- també hi van votar a favor. El seu portaveu, Ramon Camps, va reivindicar que “és un dret” i “si nosaltres no lluitem perquè així sigui, des de Barcelona és fàcil que se n’oblidin”. En la mateixa línia, el regidor de Junts Ramon Caballé va expressar estar d’acord amb “les lluites compartides”, va recordar que internament, com a partit, havien presentat una esmena per forçar el canvi de rumb, i va celebrar la rectificació de la conselleria, sigui pel motiu que sigui.

Per la seva banda, la CUP va agrair al regidor del PSC haver inclòs en la moció final totes les propostes que van fer-li arribar. El regidor Guillem Canal va defensar que la moció va en la línia d’aconseguir “una mobilitat sostenible” i l’alcalde, Ivan Sànchez, va afegir que “aquestes mocions són més necessàries que mai, malgrat que ens diguin que a la tardor tindrem aquestes tarifes”.

El proposador de la moció, Abel Garcia (PSC), va tancar el debat matisant que, com a conseller comarcal de Mobilitat, també va fer moviments per forçar la rectificació i per fer pressió, tant des de la comarca com en conjunt amb la resta de zones afectades (Ripollès i Solsonès).

X