Obertes les inscripcions a la Berga Trail, que serà campionat de Catalunya per equips de curses d’ultra resistència

Serà el cap de setmana del 19 al 21 de maig i els Mountain Runners la tornen a reinventar per consagrar-la com un clar referent en les curses de muntanya d'arreu del territori

Una de les sortides de la Berga Trail 2022. ALBERT CODINA SOLER / BERGA TRAIL

Torna la Berga Trail. Serà el cap de setmana del 19, 20 i 21 de maig. El torna a organitzar l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, que l’ha reinventat una vegada més per tal de seguir sent un clar referent en les curses de muntanya d’arreu del territori. Les inscripcions ja s’han obert: es poden fer AQUÍ.

Les tres curses per a adults es disputaran el dissabte 20 de maig. La gran sorpresa d’aquesta edició és que l’Ultra Ensija acollirà el Campionat de Catalunya per equips de Curses d’Ultraresistència per Muntanya de la FEEC. Els esportistes més destacats del país es batran en aquesta cursa d’ultra distància de 60km i 3.413m de desnivell positiu. Tots els participants començaran i acabaran la cursa des del mateix lloc, la plaça Cim d’Estela de Berga, i entremig recorreran els indrets més emblemàtics de les muntanyes que envolten la ciutat de Berga, a banda dels clàssics Figuerassa i Rasos de Peguera, la Roca Gran de Ferrús, Saldes i el pla d’Ensija, una de les imatges més icòniques de la gran cursa de muntanya de Berga.

Aquesta edició de la Berga Trail també renova la Trail Figuerassa. La mitja de la Berga Trail renova part del recorregut i passa a tenir 27 quilòmetres de distància i un desnivell positiu de 1.686 metres. També es manté la més petita, apta per tots aquells qui vulguin una cursa més lleugera. És la Trail Queralt, una cursa de 14km i 1.000m de desnivell positiu per poder gaudir de les immillorables vistes de la Figuerassa i la majestuositat de la serralada de Queralt.

Diumenge, el dia dels més petits

El diumenge, 21 de maig, serà el torn dels més petits i una vegada més la Berga Trail Kids omplirà els plans de Corbera (Castellar del Riu) dels més menuts de cada casa que s’introdueixen en les curses de muntanya. Un entorn 100% natural per iniciar-se en el món de córrer per muntanya i gaudir de valent en un dels diversos circuits que hi ha adaptats a totes les categories i edats. Aquesta prova forma part del Circuit Català d’Escoles Trail 2022/2023.

Amb totes aquestes novetats i la il·lusió d’acollir un prova insígnia de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, els Mountain Runners del Berguedà confien poder omplir tots els senders que envolten la capital del Berguedà i que la ciutat de Berga esdevingui, una vegada més, l’epicentre de les curses de muntanya, consolidant-se com un cap de setmana de referència de l’esport i de la muntanya arreu del territori.

X