Francesc Ros serà el candidat d’En Comú Podem a l’alcaldia de Berga

Viu a Cal Pons, a Puig-reig, és camioner d'una empresa de Castellbisbal i encapçalarà la primera llista que comuns i Podem presenten junts en unes eleccions a Berga

Francesc Ros, candidat d'En Comú Podem a les eleccions de Berga. CEDIDA

En Comú Podem ja té candidat per a les eleccions a Berga. Serà Francesc Ros, un camioner de 56 anys que va néixer a Sant Boi del Llobregat, però que viu a Cal Pons, a Puig-reig, i forma part del cercle actiu de Podem a la comarca. És pare d’una filla, s’ha format com a Tècnic en Transport Sanitari i treballa per una empresa de Castellbisbal. En declaracions a l’Aquí Berguedà, el candidat dels comuns ha explicat que encapçalarà una llista que buscarà ser paritària, amb homes i dones de Berga i la resta de la comarca, alternats.

Sobre les propostes que presentarà per a la ciutat, Ros ha avançat que troba a faltar una xarxa de transport públic de qualitat, un impuls encara més gran a les polítiques referents a la sanitat i una revitalització del barri vell. També ha detallat que plantejaran la creació d’un cementiri per a mascotes, fins ara un equipament inexistent a la ciutat.

Amb passat a les Joventuts del PSC

Francesc Ros va néixer a Sant Boi de Llobregat. Allà, de jove, va militar a les joventuts del PSC, però se’n va acabar apartant “amb la marxa de Pasqual Maragall i el gir del partit cap a posicions menys catalanistes”. D’aquella època, també recrimina el PSOE que decidís “rescatar la banca per davant de les persones”. Tots aquests motius el van fer aproximar a una esquerra més alternativa i, per això, es va incorporar a Podem.

El seu objectiu -diu- és recuperar la representació que anys enrere l’esquerra verda havia tingut a l’Ajuntament i, evidentment, “guanyar les eleccions, com la resta de candidats”. Segons apunta, vol “transformar la ciutat, posant les persones al centre, vetllant pel dret a la salut, l’envelliment digna i evitant la fuga de joves”. També s’ha referit a treballar “les necessitats dels barris, la lluita contra l’emergència climàtica i la sobirania energètica”.

Pròximament En Comú Podem farà un acte públic per explicar els eixos bàsics del programa i la resta de noms que acompanyaran Francesc Ros a la llista. Encara no hi ha data. Serà la primera llista que comuns i Podem presenten junts en unes eleccions municipals a Berga.

Recuperar la representació

L’últim candidat dels comuns a les eleccions municipals a Berga va ser Joan Torres. Venia d’aconseguir una cadira al ple com a cap de llista d’ICV, l’any 2015, però no va poder repetir la gesta. El 2019 Berga En Comú va obtenir 203 vots, un 2,47% del total, lluny del 5% mínim per entrar a l’Ajuntament.