L’Hotel El Blat de Terradelles obrirà com a llar-residència aquest abril amb els 14 primers residents

És el nombre de places públiques que el Govern ha concedit a l'espai, pensat perquè hi puguin viure persones amb discapacitat intel·lectual. La Fundació Pro Disminuïts Psíquics confia que en la nova convocatòria d'aquest any es puguin aconseguir les 10 places que resten per arribar a les 24 que pot oferir l'espai

L'Hotel El Blat de Terradelles va tancar fa quatre anys. MARC CANTURRI

Era una de les notícies més esperades de l’any per a la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà: l’Hotel El Blat de Terradelles obrirà com a llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual en les pròximes setmanes. El Govern ha donat 14 places públiques a l’espai, que farà la inauguració formal l’1 d’abril, a les 10 del matí, i rebrà els primers residents el dia 18 d’abril.

La gerent de la Fundació, Ester Comellas, ho ha anunciat en una roda de premsa en què la Fundació ha explicat també els detalls de la gala que prepara per celebrar els 50 anys de la llar. Comellas ha detallat que el Govern els ha concedit 14 places públiques per a l’espai de Terradelles. L’antic hotel està preparat per oferir-ne 24 i la Fundació té llista d’espera que supera aquesta xifra, però d’entrada només tindrà 14 residents perquè les places privades (les que no es financen parcialment amb diners públics) són molt cares i fora de l’abast econòmic de la majoria de famílies.

La Fundació confia que, en la nova convocatòria de places d’aquest any, es puguin aconseguir les 10 places que resten per arribar a la xifra de les 24. “Les persones que se’n poden beneficiar tenen una prestació que fa molt difícil arribar a estalviar durant la vida per per pagar aquesta mena de servei. Per això la majoria de places són públiques i el sector constantment en demana més”, ha conclòs.

L’edifici, a punt

La Fundació ha fet les obres a l’interior de l’antic hotel en els últims mesos. Tot plegat ha permès adaptar l’edifici per convertir-lo en “un espai còmode, segur i accessible per viure i gaudir de la vida amb la màxima independència”, expliquen en un comunicat.

A la inauguració del dia 1 d’abril, s’hi espera el Conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano. També hi assistiran diversos professionals de la Fundació, les persones usuàries que entraran a viure-hi el 18 d’abril, algunes autoritats comarcals i representants de la societat civil. És un acte obert, així que la Fundació convida tothom a venir-hi.

X