Ariadna Herrada es presentarà a les eleccions amb el PSC, i Junts per Berga li reclama l’acta de regidora

Herrada deixa clar que té la intenció d'arribar a les eleccions com a regidora no adscrita i consellera comarcal no adscrita, malgrat que Junts li reclama que plegui "per coherència i principis"

Ariadna Herrada, durant un acte de campanya de Junts per Berga, fa quatre anys. MARC CANTURRI

Ariadna Herrada canvia de partit. L’actual regidora de Junts per Berga ha comunicat formalment que formarà part de la llista del PSC, encapçalada per Abel Garcia, a les eleccions del 28 de maig. La regidora ja ha comunicat formalment la decisió de canviar de formació a Junts, que ha respost amb un comunicat on li reclama que deixi l’acta de regidora “per coherència i principis”.

Herrada ha passat tot aquest mandat a l’oposició, com els altres cinc regidors de Junts per Berga, i també com Abel Garcia, portaveu socialista. Amb Garcia, a més, també ha coincidit al Consell Comarcal del Berguedà, on tots dos han format part del govern de l’ens, tot i que formant part de dos grups polítics diferents.

Herrada té la intenció d’acabar el mandat

Junts considera que “per ideals i principis és incompatible formar part de Junts i també d’una altra candidatura” i demana a Herrada que deixi la seva cadira a l’Ajuntament “per tal d’honorar la classe política”.

Per la seva banda, la regidora ha deixat clar en un altre comunicat que “en els pròxims dies” iniciarà els tràmits per passar a ser regidora no adscrita i consellera comarcal no adscrita fins a finals de la legislatura.

“La millor opció”

En el mateix comunicat, Ariadna Herrada destaca “la bona sintonia” i “el treball colze a colze” amb el seu nou cap de files, Abel Garcia. Herrada considera que “s’ha demostrat que qui té la capacitat de liderar el canvi que Berga necessita és l’Abel Garcia” i reivindica que “ha estat la veu crítica amb un govern mancat de direcció política”.

Per a l’encara regidora de Junts per Berga, la candidatura socialista és “la millor alternativa al (des)govern de la CUP i ERC”. Assegura que “cal un canvi” i està convençuda que s’ha sumat a “la millor opció”.

Expresidenta de la UBIC i exmilitant de CiU

La trajectòria política d’Ariadna Herrada va començar a Prats de Lluçanès, el municipi on va néixer. Va ser regidora de Cultura entre el 2007 i el 2010, a les files de la CiU que liderava Lluís Vila. Més endavant, ja a Berga, va regentar durant sis anys un negoci de moda al carrer Major, va formar part de la junta de la UBIC i va acabar sent-ne presidenta, durant 4 anys.

A Berga, va ser la número 9 de la llista que CiU va presentar l’any 2015, amb Antoni Biarnés al capdavant. Al cap de quatre anys, amb Jordi Sabata com a candidat, va ser la número 4 de la llista i, curiosament, la persona amb carnet que figurava en un lloc més alt, ja que Jordi Sabata (1), Marc Marginet (2) i Dolors Rial (3) hi eren com a independents.

X