Comarca del Vallès Oriental, una zona increïble per viure

Patrocinat

El Vallès Oriental és una comarca situada a la província de Barcelona. La capital de comarca, Granollers, va adquirint cada vegada més valor immobiliari, per la qual cosa és molt interessant conèixer quin és el seu valor si es té un habitatge en algun dels pobles d’aquesta comarca.

El Vallès Oriental és una comarca natural que es troba ubicada entre dos parcs naturals, el Parc del Montnegre i el Corredor i el Parc Natural del Montseny. Aquest entorn privilegiat fa que sigui una zona perfecta per realitzar rutes de senderisme, itineraris en bici, així com altres activitats relacionades amb el turisme de natura. D’altra banda, a la zona també són d’interès les seves opcions de turisme cultural, d’esdeveniments i turisme termal, sense deixar enrere la gastronomia.

Comprar o vendre un immoble al Vallès Oriental

Indistintament de si es vol comprar un primer habitatge o una segona residència o casa de vacances, el primer que cal veure és com està el mercat a la zona i conèixer els preus on es mouen les operacions de compravenda. Depenent dels nuclis de població, que són nombrosos, els preus podran variar, però, en tot cas, la zona és immillorable per adquirir un habitatge, ja sigui per gaudir-la o com a inversió immobiliària.

El mateix passa en el cas contrari. Si es disposa d’un immoble al Vallès Oriental i es vol vendre, és imprescindible conèixer els preus que es barallen al mercat, i per això, és fonamental posar-se en contacte amb una immobiliària experimentada que valora el teu habitatge al Vallès Oriental de forma gratuïta i sense que hagi de mediar compromís amb el venedor . L’assessorament i el coneixement del sector per part de professionals del món immobiliari aportaran un plus a l’hora de vendre qualsevol immoble, ja que sabran col·locar l’habitatge en el rang de preus correcte per a una prompta venda de la mateixa. 

De què depenen els preus al Vallès Oriental

La comarca barcelonina del Vallès Oriental està formada per 39 municipis, i la capital de comarca és Granollers. Així mateix, destaquen per la seva població els municipis de Santa Maria de Palautordera, Cardedeu, la Garriga, Canovellas, Montmeló, les Franqueses del Vallès, San Celoni, Montornès del Vallès, Lliçà d’Amunt, la Llagosta, Llinars del Vallès, la Roca del Vallès, Parets, Mollet del Vallès i Caldes de Montbui.

Els preus de venda d’un habitatge depenen de diversos factors. La taxació, bàsicament, ha de tenir en compte una sèrie d’elements rutinaris, com són el municipi on es troba, els llocs d’interès que té a prop (supermercats, clíniques, col·legis, estacions de tren o de bus, bancs, etc.), o la tipologia de l’habitatge, ja que no és igual la taxació d’una casa, o un pis, o un xalet envoltat de jardins.

Això pel que fa a la situació i tipus d’habitatge. Però també és primordial l’estat interior. En aquest sentit, cal tenir en compte els anys que té l’immoble, si disposa d’elements singulars a nivell patrimonial o arquitectònic, els metres quadrats de superfície, l’orientació, l’estat general i els serveis com conduccions d’aigua, llum o gas, així com si ha patit reformes i en quin estat està (per entrar a viure, per fer una semi reforma, o per reformar totalment o enderrocar).

Sempre ha de valorar un especialista immobiliari

Aquestes valoracions han de ser realitzades per experts en mercat immobiliari, ja que només així es podrà comptar amb una valoració honesta que tingui en compte tots els ítems necessaris per acostar-se el més possible a la realitat del mercat i als preus dins d’una forquilla raonable. Comptar amb professionals immobiliaris sempre serà un avantatge.

X