Quin llibre trien per Sant Jordi els candidats a l’alcaldia de Berga?

La Diada també va servir als alcaldables per comprovar el pols de la ciutadania. L'Aquí Berguedà els va demanar, un per un, una recomanació literària.

La plaça de Sant Pere, el matí de Sant Jordi, amb la façana de l'Ajuntament al fons. AJ BERGA

El diumenge de la Diada de Sant Jordi també va ser pletòric a Berga. Roses a dojo, llibres vestint els carrers, parades als principals eixos comercials de la ciutat i actes culturals en diverses places i, fins i tot, en balcons de la ciutat. I també va ser un bon dia perquè els candidats a l’alcaldia sortissin al carrer a comprovar el pols de la ciutadania, amb les eleccions del 28 de maig a tocar.

L’Aquí Berguedà els va demanar, un per un, una recomanació literària.

Ivan Sànchez (CUP) | Nevada d’Imogen Binnie

“N’havia sentit parlar bastant, però fins ara no estava traduït al català. Els Estats Units és un lloc que m’agrada molt. Hi hem estat moltes vegades amb la meva parella. És un viatge per carretera. Moltes vegades llegim coses amb les que ens sentim representats i aquest llibre trenca esquemes perquè la protagonista és una noia trans. És interessant.”

Ramon Caballé (Junts) | La vida que aprenc, de Carles Capdevila

“Té una frase (no soc molt bo recordant frases) que diu alguna cosa així com: ‘Som més el que fem que el que diem’. I per mi la vida és això. Ah, i també n’hi ha una altra sobre l’optimisme que diu: ‘Quan les coses van maldades, l’optimisme és la millor bandera’. També crec que és bo aplicar-nos-la.”

Moisès Masanas (ERC) | Lligar-se bé les espardenyes. Solucions rurals als reptes globals, de Dionís Guiteras

“Explica d’una manera molt planera que ens sembla que podem fer molt poc amb els reptes globals que tenim. I des de la ruralitat, des de més a prop, es poden canviar coses que van en la bona direcció.

Abel Garcia (PSC) | Viure corrent, córrer vivint, de Tòfol Castanyer

“És el regal que he fet als amics amb qui vaig a córrer i amb qui tinc bona relació. El Tòfol és un noi que s’ho curra, fa moltes coses i ha de treure temps per entrenar i estar al nivell. I ho aconsegueix. És dels històrics de les curses de muntanya i em cau molt bé.”

Francesc Ros (En Comú Podem) | El senyor dels anells, de J. R. R. Tolkien

“Me l’he llegit almenys tres vegades. És una passada de llibre, per l’estil de literatura que m’agrada a mi, d’aventures. El recomanaria sempre.”

Judit Vinyes (Berga Grup Independent) | Teoría King Kong, de la Virginie Despentes

“L’he fet llegir fa poc a les meves filles adolescents. El masclisme és encara molt present en tots els àmbits de la nostra vida, també en la política. I aquest llibre és lectura obligada per qualsevol dona empoderada.”

El candidat del PP, Xavier Serrahima, també estava convidat a la trobada de candidats per Sant Jordi organitzada per l’Aquí Berguedà, però finalment es va absentar.

X