Cal Vidal, epicentre d’un matí per millorar l’atenció de la salut mental dels joves del Berguedà i Osona

Va ser la segona trobada de la Xarxa Jove Osona-Berguedà del projecte Ocell de Foc, que pretén millorar l'atenció de la salut mental en joves d'entre setze i trenta anys

El Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig ha estat aquest abril l’epicentre d’una nova trobada de la Xarxa Jove Osona-Berguedà del projecte Ocell de Foc. La iniciativa busca oferir atenció a joves, entre setze i trenta anys, per prevenir el malestar emocional i cuidar el seu benestar. A Cal Vidal, administracions i entitats tant del Berguedà com d’Osona es van trobar per fer-hi formacions que millorin l’atenció a aquesta franja d’edat concreta.

El programa està finançat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, però a Osona i el Berguedà s’està desplegant gràcies a una aliança d’entitats. Osonament n’és la guia, però ho fa amb la complicitat imprescindible de la Fundació Privada Horitzó del Berguedà, la Fundació Projecte i Vida, el Consell Comarcal del Berguedà, el Consell Comarcal d’Osona, el Consell Esportiu d’Osona i l’Associació cultural la Clota de les Adoberies. També en formen part un total de 19 entitats satèl·lit tant d’Osona com del Berguedà.

A la trobada a Cal Vidal, divendres passat, hi va assistir el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, que va donar la benvinguda a les entitats que formen el nucli d’Ocell de Foc. Després, la directora de la Fundació Horitzó, Eva Sánchez, va complementar la benvinguda de Lara, va reivindicar la importància de la unió d’entitats per millorar l’atenció de la salut mental i va donar pas a les tècniques encarregades de tirar endavant el programa. Les professionals van explicar les línies que s’estan desplegant i els objectius que es pretenen aconseguir al final del procés.

La jornada va continuar amb una formació impartida per Obertament, una entitat experta en formacions antiestigma. L’objectiu era fer arribar a les entitats d’Ocell de Foc les nocions bàsiques per desenvolupar el seu paper dins el projecte. És a dir, per acostar el projecte als joves i per oferir-los eines que puguin millorar el seu benestar emocional.

L’acte ha seguit amb un espai d’intercanvi d’impressions entre les entitats, on han pogut presentar-se, parlar de les accions fan i també exposar noves propostes per al futur. Tot plegat va culminar amb un vermut de cloenda.

X