Els nous vestits dels gegants de la Patum no s’estrenaran aquest Corpus, sinó el del 2024

Aquest divendres el dissenyador que va guanyar el concurs, el berguedà Jordi Rafart, explicarà detalls que s'amaguen darrere de la nova indumentària. Ho farà en una xerrada a la Sala de Plens de l'Ajuntament

Els nous vestits dels gegants de la Patum no s’estrenaran aquest any, per Corpus, sinó que ho faran al del 2024. L’embolic amb la resolució del concurs per escollir el disseny definitiu ha allargat tot el procés i el govern ha decidit deixar-ho per la Patum de l’any vinent. Així, aquest Corpus les dues parelles de gegants tornaran a vestir la mateixa indumentària que l’any passat.

L’alcalde, Ivan Sànchez, ho ha explicat aquest dimarts en una roda de premsa que ha servit per detallar els actes del programa La Patum Tot l’Any, que l’Ajuntament impulsa aquest maig per celebrar la festa més enllà dels cinc dies que és tradició. I és que el cicle d’activitats d’aquest maig l’encetarà precisament Jordi Rafart, el dissenyador que va guanyar el concurs. En una conferència a la Sala de Plens de l’Ajuntament, el modista i dissenyador berguedà explicarà què s’amaga darrere dels dissenys que va proposar per canviar el vestuari dels gegants.

L’alcalde ja va advertir, quan hi va haver el contratemps tècnic al concurs, que era difícil garantir que els gegants tindrien vestits nous aquest 2023, però que ho intentarien. Ara bé, Sànchez també va assegurar que no es premeria l’accelerador més del compte i que la prioritat era “que els vestits, surtin quan surtin, surtin de manera excel·lent”.

Ara el calendari és un altre. L’Ajuntament confia que entre finals de febrer i principis de març de l’any que ve els vestits estaran a punt. Es provaran a cada gegant, s’ajustaran i es mantindran tancats, sense obrir-los al públic, fins al Corpus del 2024, que serà la primera vegada que els patumaires podran veure els nous vestits. Això implica -tal com ha confirmat l’alcalde- que els gegants passaran uns mesos apartats de la resta de comparses, en “un espai on es garantirà la preservació”.