Èxit rotund en la segona edició de la ruta teatralitzada dels Templers i Obrers

La iniciativa es consolida com un reclam turístic al poble: atrau més de 60 persones, entre les quals hi havia gent de Puig-reig i la comarca, però també visitants de fora

Èxit de participació en una nova edició de la Ruta Teatralitzada dels Templers i Obrers. Va ser diumenge passat, 7 de maig, i la bona acceptació permet a l’Ajuntament pensar en la consolidació d’aquest recurs turístic per al municipi.

En total, més de seixanta persones van participar en aquesta edició. Entre el grup de participants hi havia diferents perfils que van des de persones del mateix municipi i de la comarca, com també visitants provinents de fora la comarca. També cal destacar la diversitat del grup, amb persones de totes les edats i famílies que no han volgut perdre l’oportunitat de gaudir d’aquesta experiència.

La ruta, que està creada per ser un itinerari autoguiat i obert perquè els visitants el puguin fer pel seu compte sempre que vulguin, permet conèixer la història, el patrimoni i els orígens industrials, rurals, històrics i naturals de Puig-reig. Tanmateix, més enllà de ser un itinerari autoguiat i per dotar la ruta de valor afegit aprofitant els recursos del municipi, també s’organitzen aquestes versions teatralitzades que està previst que de moment es puguin dur a terme dues vegades a l’any.

En aquesta edició, a més, també s’hi ha afegit una pausa de deu minuts a l’entorn del Castell perquè els participants puguin dedicar una estona a descobrir el nou entorn de les restes de la torre.

Aquesta teatralització és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Puig-reig, l’Associació Cultural Templers de Puig-reig, l’Associació de Veïns de Cal Pons i també, tot i no formar part de la ruta, el Museu Colònia Vidal que hi aporta dos dels actors que participen en les seves rutes teatralitzades.

Recorregut circular de 5 quilòmetres

La ruta circular dedica la seva primera part a la zona medieval passant per espais com l’Església de Sant Martí, la plaça dels Templers o el castell i seguidament es dirigeix cap a la Colònia de Cal Pons, portant els visitants a veure’n l’església, coneguda com a Catedral de l’Alt Llobregat, la Torre de l’Amo o l’edifici del batan i les cardes per acabar tornant resseguint el riu Llobregat. El total de l’itinerari és d’aproximadament 5 quilòmetres que, en el cas fer-la de manera autoguiada, té una durada d’entre 90 i 120 minuts.

El projecte forma part del treball que s’està fent des de finals de 2019 dins del Pla de Dinamització i Posicionament Turístic de Puig-reig, que ha portat a la creació de la marca turística del municipi. Tot aquest procés respon a una clara aposta de l’Ajuntament de Puig-reig per convertir el turisme en una font tant de desenvolupament econòmic com de promoció del municipi.

X