‘Moviment i màgia’, d’Albert Sant Fernández, proclamat cartell de La Patum 2023

'Cinc cops de mans', de Xènia Martínez Adiem, s'endú l'accèssit; Bruna Díaz guanya el concurs de La Patum Infantil; i Max Ramírez, el de la Llar.

Ja hi ha cartell anunciador de La Patum 2023. És la proposta Moviment i màgia, d’Albert Sant Fernández, que ha guanyat el concurs de cartells. El regidor de Cultura, Eloi Escútia, ho ha anunciat aquest diumenge al matí a la part final del Ple de l’Ascensió. Acabada la sessió, l’alcalde, Ivan Sànchez, l’ha penjat a la cartellera ubicada a l’entrada de l’Ajuntament, on lluirà fins al final de la festa. La proposta Cinc cops de mans, de Xènia Martínez Adiem, ha aconseguit l’accèssit.

També s’han proclamat els guanyadors del concurs de cartells de La Patum Infantil i de La Patum de la Llar. La proposta Tots units fem Patum, de Bruna Díaz Ruaix, és el cartell de La Patum Infantil, mentre que Max Ramírez és l’autor de La Patum de la Llar. Enguany, com a novetat, el cartell de la Llar també lluirà a l’Ajuntament, al costat del de La Patum Infantil, atès que la festa se celebrarà també a la plaça de Sant Pere en motiu del 50è aniversari de l’escola. I, de fet, també com a novetat, La Patum s’ha aprovat celebrar a partir de dimarts -i no a partir de dimecres, com passava fins ara- per incloure-hi també la festa de la Llar.

Ivan Sànchez, col·locant el flamant cartell de La Patum 2023 a la cartellera de l’Ajuntament. M. CANTURRI
Per primer cop, el cartell de La Patum de la Llar llueix al costat del de La Patum Infantil, a l’Ajuntament. M. CANTURRI

Una votació renyida

Moviment i màgia, d’Albert Sant, ha guanyat el concurs de cartells per 66 vots. Dels 969 que es van emetre, en va recollir 271, un 27,96%. L’accèssit, Cinc cops de mans, de Xènia Martínez, es va quedar amb 205 (21,15%) i Ja hi som totes, de Sergi Mañà Alvarez, 197 (20,33%). Els carrers, d’Ana Ortuño Floría, va recollir 162 vots (16,71%) i El gegant, de Salvador Vinyes Reig, 96 (9,90%).

Pel que fa al concurs de cartells de La Patum Infantil, la victòria va ser més contundent. Bruna Díaz, amb Tots units fem Patum, va recollir el 43,54% dels vots, 398, mentre que la segona classificada, Arlet Cabra, en va tenir 210 (22,97%) amb la proposta Patum – Pum – Pum – Pum. Les altres quatre propostes van quedar per sota dels 100 vots: Quan l’Àliga surt hi ha silenci absolut, de Clàudia Quiñel (88), La trena màgica de La Patum, de Bruna Rotllant (80), Cavall, de Clàudia Tena (79), i La Patum és vida, de Berta Garcia (59).

X