La Patum de la Llar serà a la plaça de Sant Pere el 2023 per celebrar els 50 anys de l’escola

És una de les activitats que la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà ha anunciat en una programació especial que comença aquest dissabte, amb el concert de Joan Dausà a Cercs, però que s'allargarà fins al novembre del 2023

Quan la Llar Santa Maria de Queralt va fer 25 anys, l’escola era al carrer Balmes i els usuaris i usuàries van acordar amb l’Ajuntament fer la Patum de la Llar a la plaça de Sant Pere. El 2023 el centre fa 50 anys i ja no és al carrer Balmes, sinó als Pedregals, però la Fundació Pro Disminuïts Psíquics i l’Ajuntament han acordat que la festa tornarà a la plaça de Sant Pere.

És un repte logístic molt important, però l’ocasió s’ho val. La gerent de la Fundació, Ester Comellas, ha explicat en roda de premsa que l’Ajuntament s’ha compromès a “posar totes les facilitats” perquè la Patum de la Llar pugui fer-se a la plaça i, fins i tot, ha admès que el Patronat ha ofert la possibilitat que la festa es quedi a la plaça de Sant Pere per sempre més. Sobre aquesta última opció, Comellas és prudent: “Primer volem veure com va aquesta vegada i com resolem aquests temes logístics”.

La Patum de la Llar a la plaça de Sant Pere serà amb el mateix horari que quan es fa al pati de l’escola. Per tant, se celebrarà dimarts de la setmana de Corpus, a dos quarts de 7 de la tarda.

És un dels actes commemoratius dels 50 anys de l’escola, però n’hi haurà més i per tots, o bona part, dels municipis de la comarca. El primer serà el concert benèfic de Joan Dausà i Thug Life a Cercs, aquest dissabte, i la programació especial s’allargarà fins al novembre de l’any que ve.

X