Creen un web per comprar els tiquets dels busos de Patum digitalment

Fins ara els usuaris havien de desplaçar-se presencialment als punts de venda habilitats i en els horaris establerts. Ara, el Consell Comarcal confia que sigui més fàcil i que el nombre d'usuaris augmenti.

Els tiquets pels busos de Patum 2023 ja estan a la venda i, per primera vegada, es poden comprar i pagar en línia. El Consell Comarcal del Berguedà, promotor del ja històric servei, ha creat el web www.busospatum.cat per propiciar que els usuaris del bus no hagin d’adquirir els tiquets presencialment, en horaris tancats, com havia passat en totes les edicions anteriors de La Patum. Els tiquets es poden comprar fins al diumenge 4 de juny, a les 12 de la nit.

Aquest servei que arriba a la seva setzena edició és una alternativa de transport públic adreçat a les persones -especialment joves-, que volen assistir a La Patum sense haver d’utilitzar els vehicles particulars. Té com a objectiu afavorir una mobilitat segura durant La Patum que aplega milers de visitants.

El president, Josep Lara, i el conseller comarcal de Joventut i Mobilitat, Abel Garcia, han presentat la web dels busos de Patum a la seu del Consell Comarcal del Berguedà aquest dimecres. Tots dos han destacat la notable millora qualitativa que suposa que enguany, per primera vegada, els tiquets es puguin comprar de forma immediata i còmodament a través d’una pàgina web.

El president comarcal, Josep Lara, ha indicat que els busos de Patum “són una garantia per a les famílies dels joves, ja que tenen la seguretat que els seus fills gaudeixin d’un transport segur”. El president comarcal ha exposat que el transport de Patum que enguany es presta a 17 dels 31 municipis de la comarca “és un exemple de servei als municipis de la comarca”. S’han mantingut reunions de coordinació per muntar la logística necessària. El cost d’enguany s’estima en 25.000 euros.

Per la seva banda, el conseller comarcal de Joventut i Mobilitat, Abel Garcia ha exposat que poder vendre els tiquets a través d’un web “ens fa pensar que se’n vendran més perquè el sistema és més fàcil i pràctic i se’n poden vendre fins pocs dies abans de la festa”. El 2022 se’n van vendre, 1.176. Aquest any es podria superar aquesta xifra. Garcia ha remarcat “l’aposta que fa el Consell Comarcal del Berguedà d’acord amb els ajuntaments participants per afavorir una mobilitat segura i responsable en festes com la Patum”.

17 municipis participants

Enguany, gaudiran del servei 17 municipis, un més que el 2022. Són Avià, Puig-reig, Casserres, Montmajor, Gironella, Olvan, Vilada, Borredà, Cercs, Guardiola de Berguedà, Vallcebre, Saldes, Gósol, Bagà, La Pobla de Lillet, L’Espunyola i Sant Julià de Cerdanyola. S’organitza a través de l’Oficina Jove del Berguedà i el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà, amb la col·laboració de les regidories de Joventut dels respectius ajuntaments.

El servei està disponible els dies 7, 8, 9 i 10 de juny, quatre dies dels cinc que dura la festa igual que el 2022. Diumenge no hi haurà servei perquè dilluns és dia lectiu. Els usuaris trobaran tota la informació al nou web.

El preu dels tiquets es manté en els 3 euros per dia i persona, anada i tornada. No es pot comprar el tiquet només d’anada o només de tornada. No es podran comprar presencialment, només mitjançant el web. El pagament es pot fer amb qualsevol tipus de targeta. Un cop efectuada la compra, no es faran reemborsaments. La venda de tiquets quedarà tancada diumenge 4 de juny a les 12 de la nit.

Els usuaris rebran el seu tiquet per correu electrònic amb un codi QR, amb el qual es podrà accedir al vehicle i gaudir del servei.

La tornada als punts d’origen serà a les 5 de la matinada amb sortida des de la plaça Gernika de Berga, menys el divendres que serà a les 3 de la matinada per adequar l’horari a la finalització dels concerts. Com és habitual, en aquests moments, hi haurà un servei de vigilància per assegurar una bona organització de la tornada.